Hlavní obsah

Vettel sahá po obhajobě, myšlenky na další titul ale zahání

PRAHA

Může ještě někdo či něco zabránit Sebastianu Vettelovi v obhajobě mistrovského titulu ve formuli 1? Při pohledu na suverénní počínání čtyřiadvacetiletého závodníka na trati i obrovský odstup soupeřů v průběžném pořadí si lze jen stěží představit na motoristickém trůnu jiného panovníka. Sám německý jezdec ale stále nebere letošní rok za hotový...

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Týmová radost. Sebastian Vettel a šéf Red Bullu Christian Horner. Za necelé dva týdny možná budou slavit úspěšnou obhajobu titulu.

Článek

Z prvního místa průběžného pořadí shlíží na zbytek světa s obrovským náskokem, druhý Fernando Alonso z Ferrari ztrácí propastných 112 bodů. A už za deset dnů v Singapuru může být hotovo. Vettel však myšlenky podobného rázu permanentně odmítá. „Nedívám se na body a odstupy, nevymýšlím možné scénáře v dalším závodu,“ tvrdí rezolutně.

Svou pozici se ale Vettel dobře uvědomuje. „Při pohledu na tabulku šampionátu se samozřejmě nabízejí různé možnosti vývoje. Jsme ve velmi silné pozici, kterou si zasloužíme, protože jsme udělali jen minimum chyb. A pokud náš náskok při příští Velké ceně ještě zvětšíme, můžeme si říct, že jsme odvedli dobrou práci. Uvidíme, co se stane,“ doplnil.

Šéf Red Bullu Christian Horner po Vettelově galapředstavení v Monze zářil, při zmínce o závodu v Singapuru ale zvážněl. „Je to úplně jiná výzva. Singapur je nejhrbolatější, nejtvrdší okruh v seriálu. Fyzicky náročný, v horku, s velkým množstvím zatáček. Narozdíl od Monzy, kde jsme prakticky neřešili přítlak, je to trať, kde je přítlak klíčový,“ přemítal po závodu v Itálii.

Jedno je ale jisté: Red Bull v Singapuru zatím nevyhrál a rád by tuto bilanci změnil. „Loni Sebastian dojel těsně druhý za Alonsem. Singapur je okruh, kde bychom se rádi zapsali mezi vítěze,“ přitakal Horner.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint