Hlavní obsah

VIDEO: Schumacherova havárie v Singapuru vypadala děsivě

Pod umělým osvětlením v Singapuru se během nedělního závodu formule 1 odehrálo několik střetů, ten nejvážnější z nich měl na svědomí sedminásobný šampión Michael Schumacher. Zkušený německý pilot ve 30. kole najel se svým mercedesem na Perézův sauber a vznesl se do vzduchu. Poté tvrdě dopadl na dráhu a vzápětí nekontrolovaně narazil do bariéry.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Michael Schumacher

Článek

Německá legenda vystoupila z monopostu nezraněna, střet ale vypadal velice dramaticky. Vedle Sergia Peréze navíc Schumacherův vůz ohrožoval i týmového kolegu z Mercedesu Nico Rosberga, jehož málem sestřelil z tratě. Okamžitě po havárii vyjel na několik kol na trať zpomalovací vůz. Stalo se tak v Singapuru už počtvrté v řadě, také v předchozích třech ročnících musel vyjíždět safety car.

Mexický nováček Peréz bojoval s Rosbergem o sedmé místo, pak se na dvojici začal dotahovat Schumacher. Dvaačtyřicetiletý velezkušený pilot mezi sedmou a osmou zatáčkou zkusil Peréze předjet, ale těsně před nájezdem do pravotočivé zatáčky zavadil o zadní část jeho vozu a závod pro něj skončil.

Vedle Schumacherovy kolize vzrušila diváky také ta mezi Lewisem Hamiltonem a Felipe Massou. Hamilton s mclarenem narazil v průběhu dvanáctého kola do zadního kola Massova ferrari. Brit si přitom poškodil přední křídlo, navíc byl potrestán průjezdem boxovou uličkou, Massa ale také tratil - musel do boxů se zcela roztřepenou pneumatikou na výměnu gum.

Reklama

Související témata: