Hlavní obsah

Pilot formule 1 Button se na další roky upsal McLarenu

SUZUKA

Pilot formule 1 Jenson Button zůstane ještě pár let v McLarenu. Jednatřicetiletý Angličan a vedení britské stáje ve středu bez dalších podrobností oznámili, že podepsali víceletou smlouvu. Buttonovi patří v seriálu mistrovství světa druhé místo, ale německého šampióna Sebastiana Vettela už stěží připraví o obhajobu titulu.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Britský pilot Jenson Button.

Článek

Vettelovi stačí získat jediný bod v nedělní Velké ceně Japonska v Suzuce, a i když se mu to nepovede, pořád bude mít k završení double ještě čtyři závody. "Nikde jsem se necítil více doma než tady u McLarenu," nechal se slyšet Button, jenž dosud v barvách týmu vyhrál čtyři závody.

Do McLarenu odešel po sezoně 2009 jako mistr světa z týmu Brawn a vytvořil dvojici s krajanem a exmistrem světa Lewisem Hamiltonem. V této sezóně si počíná lépe, protože Hamilton je až pátý. I v příštím roce tak vytvoří znovu dvojici, neboť Hamilton má u McLarenu smlouvu do konce následující sezóny.

"Výborná zpráva! Jenson je výborný parťák, skvělý týmový hráč. Od první chvíle, kde jsme se seěli na jedné lodi, se vezeme na stejné vlně. Oba pak věříme, že v následujících letech přineseme do McLarenu opět titul," poznamenal Hamilton v týmové zprávě.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint