Hlavní obsah

Vettel? Nemít fenomenální auto, prohrál by s Alonsem i Hamiltonem, soudí Briatore

PRAHA

Nezařadil se do zástupu volajících směrem k Sebastianu Vettelovi bravo. Bývalý šéf stáje Renault Flavio Briatore sice oceňuje jezdecký um čerstvého dvojnásobného mistra světa, nicméně je přesvědčen, že nebýt dokonalého vozu z dílny Red Bull, německý pilot by titul neobhájil. Podle italského plejboje jsou totiž ve startovním roštu lepší jezdci...

Článek

Vettelovi stačilo k zajištění druhého titulu v řadě třetí místo v nedělní Velké ceně Japonska, což byl pro čtyřiadvacetiletého závodníka druhý nejhorší výsledek v sezóně. Z patnácti závodů chyběl na stupních vítězů jen v Německu, kde skončil čtvrtý, devětkrát vyhrál a čtyřikrát byl druhý.

Podle Briatoreho je ale suverén letošní sezóny v jeho jezdeckém žebříčku až třetí vzadu. „Seb je bez debaty skvělý závodník. Titul ale vyhrál proto, že dokázal ovládnout fenomenální vůz. Nejlepší jezdec ale není. Představte si závod s identickými vozy; Vettel by dojel třetí za Fernandem Alonsem a také Lewisem Hamiltonem,“ je přesvědčen někdejší šéf Renaultu, který se musel s formulí 1 před dvěma lety rozloučit po odhalení zinscenované nehody při Velké ceně Singapuru v roce 2008.

Pokud se však řeč stočí na kvalifikace, pak je i Briatore ochoten uznat, že Vettel nemá konkurenci. „I se stejným vozem by byl nejrychlejší. Souboj s chronometrem na jedno kolo je jeho doménou. Druhý by skončil Hamilton, Alonso by byl třetí,“ věští Briatore.

Na kdyby se ale ani ve formuli 1 nehraje, a proto se v šampionátu bojuje již jen o pozici vicemistra...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články