Hlavní obsah

Ineos je třetinovým vlastníkem mistrovského týmu F1 Mercedes

Petrochemická firma Ineos britského miliardáře Jima Ratcliffea se stala třetinovým vlastníkem mistrovského týmu formule 1 Mercedes. O zbylé dvě třetiny se nově rovným dílem dělí společnost Daimler, jejíž podíl se snížil ze 60 procent, a šéf týmu Toto Wolff, který měl dosud 30 procent.

Foto: Giuseppe Cacace, Reuters

Brit George Russell v kokpitu mercedesu.

Článek

Mercedes dnes navíc oznámil, že na na základě nové struktury zůstane Rakušan Wolff minimálně další tři roky ve funkci výkonného šéfa a ředitele týmu.

Ineos byl od letošní sezony hlavním sponzorem Mercedesu a nyní do něj vstoupil i vlastnicky. Společnost je ve světě sportu majitelem elitní britské cyklistické stáje, dříve známé jako Sky, fotbalových mužstev Nice a Lausanne nebo britského týmu pro jachtařský Americký pohár.

Mercedes v posledních letech vládne formuli 1. Od roku 2014 vyhrává pravidelně Pohár konstruktérů a také mistrovství světa jezdců. Jeho hlavní hvězda Lewis Hamilton letos získal sedmý titul a vyrovnal tím rekord Michaela Schumachera. Pětatřicetiletému Britovi končí v týmu smlouva, očekává se však, že bude v Mercedesu pokračovat.

Reklama

Související témata: