Hlavní obsah

Hamilton získal cenu pro největší motoristickou osobnost roku

Paříž

Sedminásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton získal při vyhlášení cen Mezinárodní automobilové federace (FIA) hlavní cenu pro největší osobnost roku. Galavečer se podobně jako v jiných sportech konal kvůli koronavirové pandemii on-line.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Lewis Hamilton, sedminásobný vítěz mistrovství světa formule 1

Článek

Pětatřicetiletý Hamilton zároveň dostal cenu prezidenta FIA společně Michaelem Schumacherem, jehož rekordy letos vyrovnal a překonal. Britský pilot Mercedesu má stejně jako legendární Němec sedm mistrovských titulů a s 95 vyhranými Velkými cenami je nejúspěšnějším jezdcem historie.

Hamilton také získal cenu Italského autoklubu za výkony ve třech letošních Grand Prix na italském území. Světový šampion vyhrál v Imole a Mugellu, v Monze byl sedmý a na všech třech okruzích zajel nejrychlejší kolo.

Prezidentskou cenu dostali také traťoví komisaři a členové lékařského týmu na okruhu z Bahrajnu, kteří pomohli Francouzi Romainu Grosjeanovi z hořícího monopostu.

Nováčkem roku byl vyhlášen Japonec Juki Cunoda, jenž bude v příští sezoně jezdit ve formuli 1 za tým Alpa Tauri. Finský veterán Kimi Räikkönen zase vyhrál fanouškovskou anketu o nejlepší akci roku za vynikající úvodní kolo v Portugalsku, během něhož předjel deset soupeřů.

Reklama

Související témata: