Hlavní obsah

Ecclestone dostal šek a GP USA je opět ve hře

PRAHA

A zase je všechno jinak! Formule 1 se příští rok v Texasu pojede. Šéfové americké promotérské společnosti se domluvili s Berniem Ecclestonem, zaslali mu požadované finanční záruky a slíbili, že práce na okruhu se co nevidět zase rozběhnou. V Austinu, kde je zatím pouhé staveniště, by se měl závod konat 18. listopadu 2011.

Foto: Red Bull

David Coulthard v Austinu prohnal monopost Red Bull v podmínkách, které spíš seděly rallyeovým speciálům.

Článek

Světová rada motorsportu ve středu schválila původní podobu kalendáře formule 1. Tedy i s listopadovým termínem pro Austin. Na staveništi v Texasu se přitom před nedávnem kvůli problémům s podpisem smlouvy mezi vedením okruhu a Ecclestonem zastavily práce. Šéf formule 1 ale prodloužil Američanům do 7. listopadu termín pro složení zálohy a věci se daly znovu do pohybu.

„Pan Ecclestone dostal ve středu svůj šek. Rádi bychom poděkovali všem fanouškům, místním úřadům i podnikatelům, kteří nás podpořili,“ oddechl si jeden ze zakladatelů COTA (Circuits of the Americas) Red McCombs. A Světová rada vzápětí schválila definitivní podobu příští sezóny. Organizátoři GP USA jedním dechem ujistili, že se na stavbě v Austinu začne ihned pracovat.

Ve Spojených státech se jela formule 1 naposledy v roce 2007 na okruhu v Indianapolisu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint