Hlavní obsah

Hamiltonovo napojení na šoubyznys je katastrofa, ulevil si Ecclestone

PRAHA/LONDÝN

Lewisi, to nebyl dobrý krok! Rozchod britského pilota formule 1 s otcem-manažerem a přechod k agentuře, jejíž ovečky se z valné většiny pohybují v šoubyznysu, mnoho dobrého nepřinesl. Je o tom alespoň přesvědčen šéf formule 1 Bernie Ecclestone, podle nějž mají lidé z Hamiltonova okolí na šestadvacetiletého jezdce neblahý vliv.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton

Článek

Hamiltonova kariéra je od zisku mistrovského titulu v roce 2008 jako na houpačce a konkrétně letošní sezóna přinesla britskému jezdci víc zklamání než radosti. Podle Ecclestona však mají kontroverzní momenty pilota McLarenu prostý důvod: negativní vliv lidí, kteří Hamiltona obklopují. „Myslím, že měl během roku nějaké osobní problémy, které ho poměrně silně ovlivnily,“ prohlásil hlavní promotér F1 v rozhovoru pro britský deník The Guardian.

Kromě rozchodu se zpěvačkou Nicole Scherzinger ze skupiny Pussycat Dolls měl Ecclestone na mysli i změnu Hamiltonova managementu. Agentura autora soutěže Pop Idol (u nás Česko hledá superstar) Simona Fulera má sice pod svými křídly fotbalistu Davida Beckhama či tenistu Andyho Murrayho, současně ale též zpěváků a herců Jennifer Lopez či Willa Younga. A právě napojení na šoubyznys prý Hamiltonovi nesvědčí.

„Na tom, jací lidé vás obklopují a mají na vás vliv, strašlivě záleží. Podle mě se kolem něj začali točit lidé, kteří mu mnoho dobrého nepřinesli. Když mu dělal manažera otec, tak pro něj určitě byl něčím víc. Lewisovi to pochopitelně nevyhovovalo a rozešel se s ním. Myslím ale, že teprve pozná, jak velkou oporou mu táta byl,“ prohlásil Ecclestone.

Protřelý promotér dokonce označil současný Hamiltonův management za katastrofální. „Myslím, že je to katastrofa. Musí se potkávat s lidmi, s kterými by se za jiných okolností vůbec nepotkal a kteří na něj mají negativní vliv. Je bohužel ještě ve věku, kdy si nechá vnutit něčí názor a pak dělá věci, které by třeba normálně neudělal,“ dodal Ecclestone.

Hamilton se v letošním ročníku mistrovství světa vozů formule 1 trápil a odjezdil sezónu ve stínu svého krajana Jensona Buttona, který si ve finiši šampionátu zajistil titul vicemistra. Hamilton byl po sérii kontroverzních momentů častějším hostem u sportovních komisařů než na stupních vítězů a v konečném účtování se musel smířit až s pátým místem.

Reklama

Související témata: