Hlavní obsah

Nejlepší pilot formule 1? Podle Alonsa Kubica

PRAHA

Hned šest mistrů světa je na startovním roštu nadcházejícího ročníku mistrovství světa vozů formule 1, úřadujícím šampiónem Sebastianem Vettelem počínaje a legendárním Michaelem Schumacherem konče. Solidní společnost. Nejlepšího jezdce byste ale v elitním výběru nenašli. Alespoň dle mínění Fernanda Alonsa, který za nejlepšího považuje Roberta Kubicu.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Fernando Alonso má o největším soupeři v F1 jasno.

Článek

Dvojnásobný světový šampión se o Kubicovi rozhovořil během tradiční akce Wroom v Madonně do Campiglio, při níž se tým z Maranella prezentuje na sněhu jak v autech, tak na lyžích. Alonso na dotaz z hloučku novinářů, kterého pilota považuje v současnosti za největšího soupeře, bez váhání odpověděl: „Pro mě je nejlepší jezdec Robert Kubica. I proto mu přeji co nejrychlejší návrat.“

Nad comebackem polského jezdce, který se už téměř rok zotavuje z vážné nehody při rallye, se přitom paradoxně ve středu objevil další otazník. Kubica totiž nešťastně uklouzl nedaleko svého domu v Itálii na namrzlé cestě a poranil si pravou nohu, kterou mu lékaři loni operovali. Podle některých zdrojů rentgen dokonce odhalil další zlomeninu holenní kosti, kterou bude třeba vyztužit šroubem.

Robert Kubica na nosítkách krátce po nehodě při rallye v Itálii.foto: Reuters

Nečekaná patálie tak opět zkomplikovala Kubicovu další budoucnost ve formuli 1. Místa v týmu Lotus (dřív Renault), za nějž polský závodník jezdil, zaujali bezprostředně po oznámení, že Kubica nestihne začátek sezóny, mistr světa z roku 2007 Kimi Räikkönen a Romain Grosjean. Spekulovat se začalo o zájmu Ferrari, kde nemá na růžích ustláno Felipe Massa, šéf týmu Stefano Domenicali ale podobné zvěsti odmítl.

„Takový plán jsme neměli. Robert je skvělý jezdec, po vážném zranění je ale jeho prvořadým cílem vrátit se do normálního života. Takže veškeré uvažování za touto hranicí je zhola zbytečné. Uvidíme, co přinesou následující měsíce,“ nechal si Domenicali pootevřená vrátka.

Reklama

Související témata: