Hlavní obsah

Räikkönenův test ve Valencii naplnil tým Lotus optimismem

PRAHA/JEREZ

Finský pilot Kimi Räikkönen absolvoval zkraje týdne s týmem Lotus dvoudenní test na okruhu ve Valencii a po dvouleté pauze opět okusil pocit za volantem formule 1. S dva roky starým monopostem světový šampión z roku 2007 celkem 171 kol a Španělsko opouštěl spokojený. Stejně spokojené bylo vedení Lotusu, které „Icemana“ na podzim angažovalo místo zraněného Roberta Kubici.

Foto: Zdeněk Sluka

Kimi Räikkönen

Článek

„Po dvouleté přestávce a s novým týmem... Byla spousta věcí, na které jsem si musel zvykat. Jsem ale spokojený, netrvalo moc dlouho, abych se vrátil do starých kolejí. Ty dva dny na trati mi hodně pomohly,“ pochvaloval si po skončení testu vítěz osmnácti Velkých cen.

„I když jsem jezdil s dva roky starým vozem a na předváděcích gumách Pirelli, naučil jsem se hodně o práci týmu a inženýrů. Díky tomu se budu moci plně soustředit na nový vůz při následujících testech v Jerezu,“ doplnil Räikkönen.

Spokojenost po akci ve Španělsku panovala i na straně Lotusu. „Kimiho byl v úterý podle očekávání opět o něco rychlejší, při simulacích jsme se věnovali také startu či zastávce v boxech. Všechno šlo jako po drátkách, takže jsme dokonce byli se vším hotoví dřív, než bylo původně plánováno. Strávili jsme v Jerezu dva velmi produktivní dny,“ poznamenal jeden z vedoucích inženýrů Lotusu Alan Permane.

Lotus (do loňska Renault) představí svůj letošní monopost v neděli 5. února prostřednictvím svých nových webových stránek. V pondělí pak proběhne za účasti Räikkönena slavnostní prezentace vozu v Jerezu. Oficiální testy stájí formule 1 se konají v Jerezu od 7. do 10. února. Letošní ročník mistrovství světa vozů formule 1 startuje 18. března v australském Melbourne.

Reklama

Související témata: