Hlavní obsah

VIDEO: Red Bull ukázal nový vůz F1. Rozbuší se vám u něj srdce

JEREZ

Ve videoklipu při virtuální internetové prezentaci odhalilo vedení stáje Red Bull monopost pro novou sezónu F1. Vůz s označením RB8 má pomoci Němci Sebastianu Vettelovi ke třetímu titulu mistra světa a týmu k dalšímu zisku Poháru konstruktérů. To by se asi nezamlouvalo šéfovi šampionátu Bernie Ecclestonovi, který volá po větších dramatech kvůli divácké atraktivitě a zisku z prodeje televizních práv. Absolutní dominance stáje Red Bull se mu moc nelíbí.

Foto: www.redbull.com

Nový vůz stáje F1 Red Bull RB8

Článek
Fotogalerie

Redbull představil nový monopost RB8

"To ale asi zase nebude spokojený," usmíval čtyřiadvacetiletý Vettel, který prý chce letos opět vyhrávat. Loni se mu to podařilo v jedenácti z devatenácti Velkých cen. "Ale je jasné, že loňský rok se nemusí vůbec opakovat. Na jeho začátku nás nenapadlo, že to půjde tak hladce," řekl.

Letos očekává daleko větší boje. "Bylo by špatné myslet si, že to bude tento rok to samé, že budeme od začátku vyhrávat a získáme nepřekonatelný náskok," prohlásil Němec. "Takže si vážně myslím, že to bude velmi náročný a velmi těsný šampionát. Pokud by tomu tak nebylo, hodně by mě to překvapilo," prohlásil.

Nové auto má podle pozměněných pravidel nový stupňovitý "nos" a také jiný systém výfuku, z něhož Red Bull v minulé sezoně těžil. "Proto bude hodně těžké vyhrávat, neboť auta si budou dost podobná," myslel si Vettel, který loňský titul vyhrál o 122 bodů před Jensonem Buttonem z McLarenu.

Auto má lehce pozměněnou aerodynamiku, která loni vycházela právě z letos nepovoleného výfuku. "Snažili jsme se to udělat podobně, ale pravidla nám to moc nepovolují," prohlásil designér stáje Adrian Newey, který vytvořil vítězná auta již třem týmům. "Zadní přítlačné křídlo tak nemůžeme mít letos tak vysoko, jak bychom potřebovali," popsal.

Vedení stáje si uvědomuje, že loňský úspěch bude velmi těžké zopakovat. "Vždy chcete být silnější, lepší, dominantnější, ale je jasné, že letos to půjde těžko," přiznal šéf týmu Christian Horner. Vettel totiž v celé sezoně chyběl na stupních vítězů pouze jednou. "Ale rozhodně se o to pokusíme," dodal.

Reklama