Hlavní obsah

Lotus představil auto pro návrat Räikkönena do F1

Po Red Bullu a Ferrari také stáj Lotus dnes představila svůj nový vůz na nadcházející sezonu formule 1 na internetu. Jmenuje se E20, má tradiční černo-zlatý design, podle nových pravidel nový stupňovitý "nos" a má pomoci Kimimu Räikkönenovi při jeho návratu do seriálu mistrovství světa. Kromě Fina bude řídit monopost bývalého týmu Renault také Francouz Romain Grosjean.

Foto: Marcelo del Pozo, Reuters

Piloti stáje Lotus (zleva) Kimi Räikkönen, Jerome d´Ambrosio a Romain Grosjean s novým vozem

Článek

Auto už je připraveno v Jerezu na zahájení testů na novou sezonu, která začne 18. března v Austrálii. Vedení týmu, který v minulosti získal titul mistra světa ještě jako Renault či Benneton, však ví, že na silné trio Red Bull, Ferrari a McLaren nejspíš mít letos nebude. "Naším cílem je skončit do čtvrtého místa," prohlásil šéf stáje Gerard Lopez.

Velmi sledovaný bude návrat Räikkönena, který dva roky jezdil rallye. "Auto vypadá moc dobře, snad bude i dost rychlé," doufal Fin. Vyjádřil radost, že je zpět mezi piloty královské disciplíny. "Určitě se nám letos bude dařit," věřil. Přesto se ale bude muset přizpůsobit změnám. "Nové obutí, pár nových pravidel. Ale okruhy a lidé jsou stejné jako před dvěma lety," dodal Fin, mistr světa z roku 2007.

Reklama