Hlavní obsah

McLaren věří v úspěšný rok i bez zlomeného nosu

PRAHA

Omezení výšky přední části monopostů donutilo většinu týmů ve formuli 1 přijít před letošní sezónou s designem „zlomeného“ nosu. Výjimkou je tým McLaren, jenž díky konceptu nízko položeného šasi nemusel ke schodovité přídi sáhnout. Které řešení bude slavit úspěch? Britská stáj věří, že ji individuální design ze hry o titul nevyšachuje.

Foto: Reuters

Vůz McLaren MP4-27

Článek
Fotogalerie

„Jako každý rok bylo třeba zrevidovat kompletní design vozu podle nových pravidel. A když jsme dali všechno dohromady, vyšlo nám, že se můžeme dál držet naší filosofie,“ poznamenal technický šéf McLarenu Paddy Lowe v rozhovoru pro britský magazín Autosport.

Stáj z Wokingu se nemusela pouštět do radikální úpravy nosu díky konceptu nízko položeného šasi, který razila narozdíl třeba od mistrovského Red Bullu. „Oni přišli s trendem vyššího šasi, kterého se pak chytily i další stáje. A protože mají nejrychlejší vůz, tak se dalo očekávat, že se budou snažit stávajícího designu držet. Z toho vyšel koncept se zlomeným nosem,“ prohlásil Lowe.

Bezprostředně po premiérách letošních monopostů se objevily dohady, zda bude zlomený nos mistrovským trikem pro nadcházející sezónu. Lowe o tom přesvědčen není. „Nemyslím si, že bychom nezachytili nějaký zásadní trend. Vedli jsme v patrnosti, že můžeme šasi zvýšit, ale neudělali jsme to. Ani předtím, ani teď. Držíme se zavedené filosofie,“ dodal.

Reklama

Související témata: