Hlavní obsah

Portugalská GP byla potvrzena v kalendáři F1

Londýn

Portugalská Grand Prix v Portimau byla podle očekávání oficiálně zařazena do letošního kalendáře mistrovství světa formule 1. Náhrada za Velkou cenu Vietnamu se pojede 2. května jako třetí díl seriálu. Šampionát tak bude mít podle předpokladů rekordní počet 23 závodů, odstartuje 28. března v Bahrajnu.

Foto: Sport.cz

Lewis Hamilton.

Článek

Do Portugalska se závod formule 1 vrátil loni v říjnu po 24 letech. Pořadatelé v Portimau tehdy zaujali místo v nouzovém kalendáři, jehož podobu výrazně ovlivnila pandemie koronaviru. Nyní byli Portugalci favority na opětovné pořadatelství poté, co původně avizovaná premiérová GP Vietnamu ztratila v zemi politickou podporu po srpnovém zatčení tehdejšího starosty Hanoje kvůli podezření z korupce.

Vítězství Lewise Hamiltona v minulém roce v Portimau sledovalo 27 000 diváků, pro letošní ročník zatím o fanoušcích vzhledem k pokračující pandemii jasno není. "Co se počtu diváků týká, úzce spolupracujeme s promotérem a portugalskou vládou," uvedlo vedení F1 na svém webu. Rozhodnutí se očekává v nadcházejících týdnech.

Foto: www.formula1.com

Získá Lewis Hamilton v letošní sezoně MS formule 1 rekordní osmý titul?

Definitivní stanovisko jako první přijali pořadatelé ázerbájdžánské Grand Přix, kteří dnes oznámili, že se v Baku bude závodit bez diváků. Loni se Velká cena kvůli koronaviru neuskutečnila, v roce 2019 monoposty na městském okruhu sledovalo během tří dnů 85 000 fanoušků. Letošní ročník je na programu 6. června jako šestý díl seriálu MS.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: