Hlavní obsah

Strach o legendu! Vicemistr světa leží s těžkým krvácením na JIP

Bývalý slavný závodník formule jedna má zdravotní problémy a ve vážném stavu leží na jednotce intenzivní péče. O víkendu byl 79letý Argentinec Carlos Reutemann přijat na klinice v Rosariu severně od Buenos Aires kvůli krvácení v zažívacím traktu. Vítěz dvanácti velký cen přezdívaný „Lole“ patřil k předním pilotům ve světovém šampionátu F1 v 70. a 80. letech. V roce 1981 skončil v seriálu MS o jediný bod za Brazilcem Nelsonem Piquetem.

Foto: Profimedia.cz

Carlos Reutemann s ferrari na velké ceně Kanady 1978.

Článek

Po sportovní kariéře se vydal na dráhu politika, během níž byl dvakrát zvolen guvernérem provincie Santa Fé, později získal post senátora. V roce 2003 mu byla dokonce nabídnuta kandidatura na argentinského prezidenta, ale tuto nabídku odmítl.

Reutemannův zdravotní stav ještě v pátek prohlašovali lékaři v Sanatorio Santa Fé za stabilizovaný. Po další epizodě vnitřního krvácení byl však převezen do jiné, 170 kilometrů vzdálené, nemocnice v Rosariu na jednotku intenzivní péče.

Legendární Argentinec se potýká se závažnými zdravotními problémy od roku 2017, kdy mu byla diagnostikována rakovina jater. Nádor mu byl ve stejném roce vyoperován v New Yorku.

Reklama

Související témata: