Hlavní obsah

Williams oslaví 750. závod v F1 se jmény svých fanoušků na vozech

Speciální oslavu 750. startu ve formuli 1 chystá tým Williams. Slavná stáj, která v příští Velké ceně Monaka protne významný milník, bude mít na svých monopostech v Monte Carlu jména vybraných 100 fanoušků. Zaměstnanci Williamsu budou mít na oblečeních uvedené číslo, odkazující na počet podniků, které s týmem absolvovali.

Foto: Nacho Doce, Reuters

George Russell ze stáje Williams v Barceloně.

Článek

"Wiliams byl vždycky o lidech. Ať už těch, kteří v něm pracovali, nebo fanoušcích, co ho na celém světě podporovali. Tohle jubileum má připomenout všechny, kteří s námi na této cestě za 750 závody byli a těšíme se, že budou dál součástí v naší nové éře," řekl šéf týmu Jost Capito webu F1. "Jsme rádi, že můžeme zavzpomínat na příběhy, které tvořily náš tým a zároveň si i poslechnout od fanoušků, co pro ně Williams znamená," doplnil.

Příznivci britského týmu se mohou do akce zapojit na jeho oficiálních stránkách, kde mají příležitost si ve speciální kalkulačce spočítat, kolik závodů už Williamsu fandí. Sto vybraných účastníků pak bude mít v Monte Carlu uvedeno své jméno na systému Halo u vozů Nicholase Latifiho a George Russella.

Williams se po Ferrari a McLarenu stane teprve třetí stájí, která počtu 750 závodů dosáhne. Ve formuli 1 působí už od roku 1977 a vedle 114 vítězství získala i sedm mistrovských titulů mezi jezdci a devět mezi týmy. Kvůli finančním potížím ji vloni od rodiny Williamsových odkoupila americká společnost Dorilton Capital. Jméno týmu a jeho sídlo však zůstává stejné.

Velká cena Monaka, v níž se Williams pokusí získat první bod v sezoně, se uskuteční 23. května.

Reklama

Související témata: