Hlavní obsah

Zraněný sparťan Havelka propuštěn z nemocnice

Zranění hokejisty Petra Havelky není tak vážné, jak se zprvu zdálo. Pro útočníka pražské Sparty skončilo pondělní čtvrtfinálové utkání play-off extraligy na ledě Českých Budějovic již v šesté minutě po souboji s Josefem Štraubem, když musel být převezen do nemocnice. V úterý byl ale propuštěn a může dokonce stihnout i semifinálovou sérii.

Článek

Vyšetření nepotvrdilo poranění páteře, přesto zůstal čtyřiadvacetiletý hráč s otřesem mozku přes noc v péči lékařů. Dnes odpoledne však již byl Havelka propuštěn do domácího ošetřování.

"Absolvoval další vyšetření páteře a ta by měla být v pořádku. Další kontrola Petra čeká v Praze v pátek a do té doby má naordinovaný absolutní klid," popsal sportovní manažer Sparty Miroslav Kuneš aktuální Havelkův stav.

Starali se rodiče

Zpět do Prahy dopravili Havelku rodiče, kteří utkání v Budějovicích sledovali. Na jihu Čech byli totiž zrovna na dovolené. "Chtěli se o vše postarat sami. Jako klub jsme jim ale nabízeli, že jeho převoz a ostatní věci zařídíme," podotkl Kuneš, který s členem v play-off nejúdernější třetí řady dnes telefonicky hovořil. "Říkal, že se necítí moc dobře a trochu se mu motá hlava. Podle lékařů by se vše ale mělo zlepšovat," reprodukoval manažer.

Pokud by se hráčův stav zlepšoval podle předpokladů a nevyskytly by se řádné komplikace, mohl by se Havelka příští týden zapojit opět do přípravy Sparty. S největší pravděpodobností by tak stihl i semifinále soutěže, do níž Sparta vstoupí ve čtvrtek nebo v sobotu příštího týdne.

Reklama

Související témata: