Hlavní obsah

Jordan udělal vítr, Wizards vyhráli

NEW YORK

Hráči Washingtonu Wizards po kritice od Michaela Jordana porazili v důležitém utkání Orlando Magic 106:105 a oživili své naděje na postup do play off. Jerry Stackhouse dal všech patnáct trestných hodů, které házel, a celkem nastřílel 31 bodů.

Foto: ČTK

Hvězda Orlanda Tracy McGrady efektně skóruje v utkání s Washingtonem.

Článek

Jordan tentokrát zaznamenal 23 bodů. Za Orlando tradičně zářil nejlepší střelec NBA Tracy McGrady, ale jeho 43 bodů tentokrát nestačilo.

"Někdo musel vyslovit kritiku nahlas, a tak jsem to udělal. Jestli se to podepsalo na dnešní výhře, je to jen dobře," řekl čtyřicetiletý Jordan po utkání. "Pravda vždycky bolí. Kdybychom si lhali, tak by to k ničemu nevedlo," doplnil Jordan.

Nejlepším hráčem na hřišti byl McGrady, který proměnil 16 z 26 střel. Snažil se soupeřit s Jordanem a legendu snadno přestřílel. "Ale my jsme vyhráli," ušklíbl se Jordan.

Warriors s Welschem porazili Phoenix

Basketbalisté Golden State porazili v úterním utkání NBA Phoenix 113:98. Adonal Foyle nastřílel za domácí tým šestnáct bodů a přidal své osobní maximum v počtu dvaceti doskočených míčů. Na palubovce se poprvé od konce února objevil i český basketbalista Jiří Welsch, ale během svého tříminutového pobytu stihl jen jednou neúspěšně vystřelit.

V Oaklandu pomohl Golden State k výhře nad Phoenixem Antawn Jamison 23 body a jedenácti doskoky. "Byla to pro nás velká výhra," řekl trenér Eric Musselman. Warriors přerušili sérii tří proher a udrželi si naději na play off, v němž nehráli už devět let. Golden State letos vyhráli 31 zápasů, což je jejich nejlepší výsledek od sezony 1996/97. "Tým má vnitřní sílu," uvedl Musselman.

Tým Chicago Bulls naznačil své možnosti a porazil Los Angeles Lakers 116:99. Jamal Crawford dovedl 'Baby Bulls' k výhře 24 body a deseti asistencemi, Eddy Curry přidal 20 bodů a uhlídal oporu Lakers Shaquilla O'Neala. Bulls porazili obhájce titulu potřetí z uplynulých čtyř zápasů. "Byla to ukázka toho, čeho jsou mladíci schopni," řekl Jalen Rose z Bulls, který se blýskl 27 body.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint