Hlavní obsah

Bývalý kouč Irska zachraňuje Sunderland

Někdejší trenér irské fotbalové reprezentace Mick McCarthy má před sebou těžký úkol - spasit Sunderland před pádem z anglické ligy. Na splnění cíle má ovšem pouhých devět zápasů. McCarthy vystřídal Howarda Wilkinsona, jehož vedení posledního týmu ligy propustilo v pondělí.

Foto: Internet

Mick McCarthy

Článek

Sunderland pod vedením Wilkinsona a jeho asistenta Steva Cotterilla vyhrál z 20 zápasů pouze dvakrát. McCarthy, který se v poslední době 'proslavil' zejména tím, že po rozepři poslal irského kapitána Roye Keanea domů z loňského mistrovství světa, povede celek poprvé v sobotu doma proti Boltonu Wanderers.

"Jsem připraven výzvu přijmout," řekl McCarthy na tiskové konferenci. "V krátkém čase se pokusím koncentrovat na práci a pozvednout výkony hráčů, abychom dosáhli co nejlepších výsledků," řekl trenér. Většina expertů si však myslí, že zachránit Sunderland v lize je nemožný úkol.

Sunderland má na kontě 19 bodů a sedm jich ztrácí právě na Bolton, který je na sedmnáctém místě znamenajícím udržení. Nad Sunderlandem jsou v pásmu ohrožení i West Bromwich Albion, West Ham United a Birmingham City a se všemi bude tým ještě hrát.

Nový kouč i v Mnichově

Nového trenéra mají i čeští hráči Roman Týce a Tomáš Votava v Mnichově 1860. Po vysokých prohrách v německé lize odvolalo vedení trenéra Petera Paculta. Novým koučem týmu byl dnes jmenován Falko Götz.

Rakušan Pacult se stal pátým trenérem v německé bundeslize, který v této sezóně přišel o práci. Jeho mužstvo z uplynulých šesti zápasů vyhrálo jen jednou a fanoušci museli překousnout vysoké porážky - s městským rivalem Bayernem 0:5 a s Hertou Berlín dokonce 0:6.

I přes špatné výkony z poslední doby však má Mnichov 1860 stále ambice na postup do Poháru UEFA. V ligové tabulce je na osmém místě.

Götz loni dosáhl výborných výsledků s Hertou Berlín. Klub však po sezoně opustil, protože se jeho vedení dohodlo na spolupráci s Huubem Stevensem. "Těší mne, že budu mnichovské 'Lvy' trénovat. Podle mého názoru je to tým s velkým potenciálem," prohlásil Götz.

Lebka vyspravená titanovou destičkou

Fotbalistovi Olympique Marseille Fernandaovi museli lékaři po víkendovém ligovém utkání spravit prasklou lebeční kost speciální titanovou destičkou. Útočníkovi francouzského týmu praskla lebka po srážce s obráncem Gabrielem Heinzem z Paris St. Germain.

Podle trenéra Marseille Alaina Perrina je Fernandao po chirurgickém zákroku v pořádku, ale hrát nebude dva měsíce.

Fernandao se v neděli srazil s obráncem PSG Heinzem, ale neměl pocit, že se zranil. Čtyřiadvacetiletý brazilský hráč opustil hřiště až sedm minut před koncem utkání, které jeho tým prohrál 0:3.

Reklama

Související témata: