Hlavní obsah

Testy F1 završil nejlepším časem Räikkönen, Vettel byl poslední

BARCELONA

Navrátilec do formule 1 Kimi Räikkönen zakončil oficiální testování před mistrovstvím světa tak, jak zkušební období před měsícem v Jerezu zahájil - nejrychlejším časem. Finský exmistr světa s lotusem ovládl závěrečný den v Barceloně a přípravy týmů na sezonu završil nejrychlejším časem letošních testů na okruhu Catalunya 1:22,030 minuty.

Foto: ČTK/AP

Sebastian Vettel během testování v Barceloně

Článek

Na katalánské trati kroužili i další čtyři světoví šampioni Fernando Alonso (Ferrari), který zajel druhý čas, Lewis Hamilton (McLaren/6.), Michael Schumacher (Mercedes/8.) a úřadující král Sebastian Vettel (Red Bull). Ten ale zažil nepovedenou generálku a za celý den zvládl jen 23 kol oproti 121 v podání nejpilnějšího Räikkönena.

Vettel si stěžoval na potíže s motorem, navíc při výletu mimo trať poškodil přední přítlačné křídlo. Podle časů byl z jedenácti jezdců na trati nejpomalejší.

"Někdy to holt dře. Ale až na dnešek se auto chovalo dobře, nové díly, zdá se, sedí. Zbytek se ukáže, až za dva týdny při startu sezony v Austrálii všichni sundáme kalhoty," řekl Vettel.

Reklama