Hlavní obsah

Marussia angažovala dceru bývalého pilota F1 De Villotaovou

Stáj formule 1 Marussia angažovala do role testovacího jezdce Španělku Maríu de Villotaovou. Dvaatřicetiletá dcera někdejšího pilota F1 Emilia de Villoty si loni odbyla premiéru v monopostu královské třídy díky nabídce Renaultu, pro který testovala v srpnu na okruhu Paula Ricarda v Le Castellet. V ruském týmu by měla podle agentury AP dostat příležitost na konci sezony při zkušebních jízdách mladých jezdců v Abú Zabí.

Foto: Albert Gea , Reuters

Stáj Marussia angažovala Maríu de Villotaovou.

Článek

"Je to fantastická příležitost těsně spolupracovat s týmem formule 1 a získat důležité zkušenosti, které mi pomohou v kariéře. Navíc koncem roku budu moc řídit nový vůz," uvedla De Villotaová, která má zkušenosti například ze španělské formule 3 a také ze seriálu Superleague Formula, kde hájila v roce 2009 barvy Atlétika Madrid.

"Už se těším, až budu s týmem v depu při prvním závodním víkendu. Tohle mi může jedině pomoct v mojí cestě mezi závodníky formule 1," prohlásila španělská jezdkyně.

Žena se objevila na trati ve formuli 1 naposledy v roce 2002, kdy v Indianapolis absolvovala testovací jízdy v týmu McLaren Američanka Sarah Fisherová. Účastnicí šampionátu byla v roce 1992 Italka Giovanna Amatiová, která se však v úvodních třech Velkých cenách nekvalifikovala do závodu a ve stáji Brabham ji pak nahradil Brit Damon Hill, pozdější mistr světa.

Marussia, která v uplynulých dvou sezonách startovala v seriálu F1 pod názvem Virgin, se letos ještě na dráze nepředstavila. Protože neuspěla v crashtestech, nemohla se zúčastnit oficiálních testů. Crashtestem nakonec její vozy prošly, takže 18. března v Austrálii do MS odstartuje.

Reklama

Související témata: