Hlavní obsah

Hamilton se přestěhoval do Monaka, ve Švýcarsku už se nudil

Londýn

Bývalý světový šampion Lewis Hamilton bude dalším z řady pilotů formule 1, pro které je slavná Velká cena Monaka domácím závodem. Sedmadvacetiletý Brit se rozhodl po několika letech, kdy žil ve Švýcarsku, do malého knížectví přestěhovat.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton se ve Švýcarsku nudil

Článek

"Měl jsem chuť na změnu," řekl jezdec stáje McLaren britským novinářům s tím, že se přestěhoval zhruba před týdnem. Ve Švýcarsku měl domov nejprve u Ženevského jezera a naposledy v Curychu.

"Už jsem se tam trochu nudil, protože jsem kolem sebe neměl moc známých. Tady je dost lidí, co znám, i hodně jezdců. Takže mě čeká více společenský život, navíc je tu lepší počasí, je to u moře. Celkově si polepším," prohlásil Hamilton, který žil ve Švýcarsku kvůli nižším daním od roku 2007, kdy vstoupil do seriálu F1.

Nyní se přesunul do dalšího daňového ráje, který hostí jeho oblíbenou Grand Prix. Vyhrát ji dokázal zatím jen v roce 2008, kdy se stal mistrem světa. "Bude to celkem sranda být doma, když se tu pojede Velká cena. Bude to příjemné," uvedl Hamilton.

Poté, co se loni načas rozpadl jeho vztah s americkou zpěvačkou Nicole Scherzingerovou kvůli jejich hektickému životnímu stylu, se prý hodlá usadit.

Reklama

Související témata:
Bydliště