Hlavní obsah

Alonso i letos vydělá mezi piloty formule 1 nejvíce

Mnichov

Fernando Alonso je stejně jako vloni na špici žebříčku pilotů formule 1 sestaveného podle odhadovaných příjmů v nadcházející sezóně. Dvojnásobný světový šampión letos podle agentury SID vydělá 33 miliónů eur (812,5 miliónu korun), z toho 25 miliónů tvoří plat u Ferrari, který má jistý i v následujících sezónách až do roku 2016, a zbytek představují příjmy od sponzorů.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Fernando Alonso opět vydělá nejvíce.

Článek

Druhé místo si udržel sedminásobný mistr světa Michael Schumacher, který si v posledním roce smlouvy u Mercedesu přijde dohromady na 24 miliónů, a třetí je opět šampión uplynulých dvou sezón Sebastian Vettel z Německa. Jeho příjmy mají činit 18 miliónů eur, které pocházejí výhradně od jeho týmu Red Bull.

Vettel opět proklamuje, že jsou mu přednější trofeje a klid než povinnosti spojené s podpisem smluv s osobními sponzory, byť štědře honorovaných. Nabídky z reklamní branže až na výjimky odmítá. S koncem roku mu vypršel kontrakt s výrobcem šamponů a další nepodepsal. Je "pouze" tváří týmových sponzorů a tedy pevně spjatý s výrobcem energetických nápojů, podle něhož se stáj jmenuje.

"Je pro mě důležitější, když se ke mně nějaká značka naprosto perfektně hodí, než když mi někdo prostě jen tak plní kapsy. To bych pak neměl vůbec žádný čas starat se o to, co je pro něj nejdůležitější. Není teď mým cílem snadno co nejdřív nahrabat co nejvíc peněz," řekl Vettel listu Bild.

Reklama