Hlavní obsah

Čaroděj ze země Oz nachystal skvělou sezónu a krásné ženy šílí

Melbourne

Vítejte v nových časech, strhujících a napínavých. Jestliže minulý rok ničila šampionát formule 1 fádní dominance Sebastiana Vettela, nedělní Velká cena Austrálie naladila fanoušky na úplně jinou novou sezónu. Premiérový letošní závod naznačil, že startovní pole by mohlo být mnohem vyrovnanější a nelze vyloučit nejedno překvapení. „Jak nádherné závody!“ bájí nejen italský Tuttosport.

Foto: Ross Land, ČTK/AP

Jessica Michibata jásá, její přítel Jenson Button vyhrál Velkou cenu Austrálie.

Článek

Po kvalifikaci měla navrch Nicole Scherzinger. Aby ne, když její milý Lewis Hamilton nedávno oznámil, že s havajskou zpěvačkou plánují svatbu, navíc si vyjel start z prvního místa.

Nakonec však triumfovala Jessica Michibata, přítelkyně Jensona Buttona. Hamiltonův parťák ze stáje McLaren znovu ukázal, že trať v melbournském Albert Parku je pro něj rájem. Atraktivní modelka šílela v cíli nadšením – a tisíce fanoušků s ní, protože po ničem neprahli víc, než po takovém startu nové sezóny.

Obhájce titulu Sebastian Vettel dokázal minimalizovat škody a po šestém místě z kvalifikace nakonec dojel druhý, stupně vítězů doplnil právě Hamilton.

„Čaroděj ze země Oz. Buttonovo vítězství připravilo jeviště pro strhující sezónu," jásá britský Daily Telegraph. „Čerstvý vítr ve formuli 1: Button přemohl Red Bully i svého týmového druha Hamiltona. Ferrari se ukázala jako strašidelně pomalá auta," přidává se španělská Marca. „Button nádherným způsobem spojuje agresivitu a spolehlivost. Jeho přesvědčivé vítězství posunulo McLaren do role favorita," píše další španělský deník El País.

Vettelův stájový kolega Mark Webber sice zůstal na domácí trati těsně pod stupni vítězů, nicméně i on podpořil nadšení fanoušků. „Uvidíme, jaké to bude příště. Zatím je velmi brzy, ale zdá se, že v tomto roce uvidíme několik fakt dobrých bitev," těší se Australan.

O to větší důvod sledovat Velkou cenu Malajsie, která se v Sepangu jede již tento víkend.

Reklama

Související témata: