Hlavní obsah

Hamilton už ví, proč na Buttona v Austrálii ztrácel

Melbourne/Kuala Lumpur

Lewis Hamilton analyzoval spolu se svými inženýry závodní data z Melbourne a našel vysvětlení, proč nedokázal z pole position zvítězit.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Piloti McLarenu Lewis Hamilton (vlevo) a Jenson Button

Článek

Hamilton měl v Albert Parku dva problémy. Za prvé špatně odstartoval. "Po závodě v Austrálii jsem těžko chápal, co přesně se stalo. S vozem jsem byl celý víkend spokojený, ale prostě mi ve srovnání s Jensonem trochu scházela rychlost v závodě. Poté jsem si sedl s inženýry a prošli jsme si data," řekl. "Na startu nastal menší problém se spojkou, nebyla to moje chyba, ale teď už víme, jak to to budoucna zlepšit."

Po nevydařeném startu, při kterém ho předjel Button, ale přišel problém druhý. Nedokázal držet krok s týmovým kolegou. "Moje závodní rychlost byla téměř stejná jako ta Jensonova, ale on dokázal velmi rychle dostávat pneumatiky do provozního okna, což vysvětluje, proč se mu po startu podařilo tak rychle vybudovat náskok, to samé po restartu," poznamenal.

Do Sepangu proto Hamilton přijel klidný a připraven na další závod. "Je povzbuzující a uklidňující chápat závodní rychlost z Austrálie. Jsem díky tomu pozitivně naladěn pro závod v Malajsii. Také pomáhá, že budu zpět ve voze jen po pěti dnech od poslední Grand Prix, rychle se posunete vpřed."

McLaren počítá, že v Malajsii bude čelit silné konkurenci od Red Bullu, Mercedesu a Lotusu.

Reklama

Související témata: