Hlavní obsah

Natěšený Hamilton: Je lepší být loveným, než lovcem

Sepang

Ještě nikdy v Sepangu nevyhrál, po úvodní Velké ceně Austrálie si ovšem dělá v Malajsii velké ambice. Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton dojel v Melbourne třetí za svým stájovým kolegou Jensonem Buttonem z týmu McLaren a obhájcem titulu Sebastianem Vettelem z Red Bullu. „Malajsie hodně napoví o dalším průběhu sezóny,“ tuší mistr světa z roku 2008.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Lewis Hamilton má chuť na další triumfy...

Článek

„Stříbrné šípy" odstartovaly sezónu skvěle, vklínit se mezi ně na stupně vítězů dokázal jen Vettel. „Pokud jde o McLaren, tak je lepší být loveným, než lovcem. To byl náš úděl v posledních sezónách. Dobře vím, jak náš tým dokáže na všechno reagovat. Výsledek z Austrálie jen zdvojnásobil odhodlání každého člena týmu," libuje si Lewis Hamilton v rozhovoru pro server planetf1.com.

Sezóna startuje v pekelném tempu. Již po týdnu je v neděli na programu druhý závod v Sepangu. „Bitva vzplála a my se budeme snažit ‚jako blázni', abychom se udrželi v čele. Malajsie hodně napoví o dalším průběhu sezóny. Očekávám, že se bude rozhodovat mezi námi, Red Bullem, Mercedesem, Lotusem a Ferrari," avizuje 27letý Brit.

Chce vyhrát na všech okruzích

Hamilton ještě v Malajsii nikdy nevyhrál, na sebevědomí mu to však pranic neubírá. „To je sice pravda, během víkendu však není čas na takovou statistiku myslet. Netajím se tím, že bych postupně rád vyhrál Grand Prix na každém z okruhů. Pokud jde o Sepang, už jsem tady pár skvělých závodů zajel. Tak proč tu nevyhrát již o víkendu," troufá si.

Trať patří v programu šampionátu k těm rychlejším. „To by nám mělo vyhovovat. Náš monopost se během zimních testů jevil na rychlejších tratích velmi slušně," poukazuje Brit ze stáje McLaren.

Závod bude také velkým testem fyzické kondice, v Malajsii se tradičně jezdí ve velkém vlhku a teple. „Podmínky jsou náročné, ale to nebude problém. Letos jsme se zlepšili po všech stránkách, takže jsme nachystaní čelit teplu i vlhku," ujišťuje Hamilton.

Velká cena Malajsie se jede v neděli od 10:00 SEČ, vysílá Nova, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint