Hlavní obsah

Pérez senzačně zazářil v Malajsii. Vítězství bylo na dosah, litoval Mexičan

Sepang

Senzační druhé místo vybojoval na deštivé Velké ceně Malajsie pilot týmu Sauber Sergio Pérez. Díky skvělému výkonu a také chytré týmové strategii dvaadvacetiletý Mexičan dokonce mohl pomýšlet na vítězství, jenže to si pohlídal zkušený Fernando Alonso s ferrari. „Pro mě je dnešek skvělým dnem, tým odvedl vynikající práci a já se i za něj cítím hrozně šťastný,“ radoval se Pérez.

Foto: ČTK/AP

Mexičan Sergio Pérez se raduje ze druhého místa na Velké ceně Malajsie.

Článek
Fotogalerie

„Je to opravdu nádherný pocit dostat se tady na pódium," pokračoval. V jednu chvíli se na pozdějšího vítěze Alonsa dotáhl dokonce na rozdíl necelé sekundy. „Myslím si, že i vítězství dnes bylo na dosah. Dvakrát jsem se na Fernanda dotáhl," připomněl pilot Sauberu.

Místo ataku na první příčku však přišla v závěru jezdecká chyba. „Moje pneumatiky už byly hodně opotřebované. Vyjel jsem příliš do šířky a dotkl se obrubníku. Vlastně jsem měl štěstí, že jsem neskončil úplně mimo," popsal druhý muž závodu nepříjemnou chvilku.

„Předtím Fernando dobře zvolil zastávku v boxech a přezul na suché pneumatiky. Udělal to o kolo dříve než já, začal jsem pak na něho trochu ztrácet. Dnes ale bylo opravdu těžké zvolit správný čas na výměnu. Musím poděkovat týmu, že mě zavolal vždy v pravý čas," chválil Pérez.

Závod na okruhu v Sepangu zásadně poznamenaly nepříznivé přírodní podmínky. Kvůli silnému dešti byl v devátém kole dokonce na 51 minut zastaven. Právě Pérez se odhodlal k výměně na mokré pneumatiky jako první.

„První zastávka po úvodním kole byla obzvlášť důležitá. Dobré také bylo, že jsem obul ke konci tvrdou směs, protože ta střední dnes pro nás moc nefungovala," vysvětlil.

Pérez se v průběžném pořadí po dvou závodech posunul na pátou pozici. A od stávající sezóny si po nedělním úspěchu hodně slibuje. „Je za námi letos teprve druhý závod a mám za to, že máme před sebou skvělou sezónu. Věděl jsem, že máme dnes potenciál bojovat o úspěch. Naše auto není daleko od špičky, v takových podmínkách pak může sehrát roli špičkový tým a schopnosti pilota," dodal mladý Mexičan.

Reklama

Související témata: