Hlavní obsah

Button: McLaren je stejně vášnivý tým jako Ferrari

Londýn

Nemyslí na konec kariéry, užívá si vydařeného startu do nové sezóny. Britský pilot formule 1 Jenson Button vyhrál úvodní Grand Prix Austrálie a jeho stáj McLaren vede po dvou závodech Pohár konstruktérů. „Jsem tady šťastný, je tady velká vášeň,“ pochvaluje si atmosféru ve stáji z Wokingu dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2009, který už ve startovním poli patří mezi mazáky.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

McLaren v ofenzivě - zleva Lewis Hamilton a Jenson Button.

Článek

Netuším, kdy ve formuli 1 skončím, ujišťuje. Nezdá se to, ale po odchodu Rubense Barrichella a Jarna Trulliho je najednou Jenson Button druhým nejzkušenějším jezdcem současné formule. Víc toho má za sebou jen Michael Schumacher. Podle věku je Button šestý nejstarší.

„Chci dál bojovat a vrátit se na vítěznou cestu. Momentálně fakt neumím předpovědět okamžik, kdy bych mohl skončit," cituje nažhaveného pilota s přezdívkou Jense server planetf1.com.

Momentálně si závodění hodně užívá a touží po druhém mistrovském titulu. V závěru minulého ročníku podepsal s McLarenem nový víceletý kontrakt.

„Je tu skvělá atmosféra, i když si každý myslí, že jsme chladným a ponurým týmem. Když jsem sem přišel, tak jsem i já trochu očekával něco takového, ale už tehdy jsem věděl, že tato stáj obvykle staví dobrá auta a její historie je velmi vzrušující," popisuje Button.

Rychlé auto hodně pomáhá

V příštích letech tedy rozhodně nehodlá Woking opustit. „Je tady velká vášeň," líčí Brit. „Lidé tuhle vlastnost připisují hlavně Ferrari a je to tak. Mnoho lidí si však asi neuvědomuje, jak vášnivý je i McLaren a jak velmi touží po úspěších. Jsem tedy velmi šťastný, i když nikdy nevím, co přijde v budoucnosti. Nebudu se zde upisovat do konce života, ale v příštích několika letech tu zůstanu. Určitě budu tady."

Teď se mu lehce dávají sliby, když má k dispozici rychlý vůz... „Samozřejmě, jízda s dobrým autem vždy pomůže. Pokud můžete bojovat o vítězství, tak se to postará o obrovský rozdíl - hlavně tehdy, když jste ve sportu už dvanáct či třináct let," přiznává.

McLarenu by však prý zůstal věrný v jakékoliv situaci. „I kdybychom měli nekonkurenceschopné auto, tak bychom věřili, že dáme dohromady silný stroj. Nepomyslel bych si ‚ok, zažil jsem skvělé časy, je čas odejít'. I tehdy bychom cítili velkou naději na opětovný boj o titul. Pokud by v nejbližších letech přišlo špatné auto, nemyslel bych na konec," ujistil Button.

Reklama

Související témata: