Hlavní obsah

Ecclestone ani FIA nevidí důvod k rušení VC Bahrajnu

Šanghaj

Mezinárodní automobilová federace FIA ani šéf seriálu formule 1 Bernie Ecclestone nespatřují žádné důvody ke zrušení Velké ceny Bahrajnu v příštím týdnu. Nad jejím konáním vyvstaly v posledních dnech otazníky kvůli přetrvávajícím nepokojům v zemi, podle britských médií týmy dokonce na cestu do dějiště nadcházející Grand Prix Číny Šanghaje vybavily své členy vedle letenek do Bahrajnu také náhradními rezervacemi míst pro návrat do Evropy.

Foto: Hasan Jamali, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Bahrajn vloni kvůli situaci v zemi o závod přišel, letos je Velká cena naplánována na 22. dubna a nic se na tom zatím nemění. "Jsme v neustálém kontaktu s pořadateli, v tuto chvíli není důvod ke změně rozhodnutí o zařazení Bahrajnu do kalendáře," uvedl nejmenovaný mluvčí FIA. "Závod je v kalendáři. Jediný, kdo s tím může něco udělat, je národní sportovní autorita, jež může požádat o vyškrtnutí," řekl Ecclestone.

Pořadatelé čtvrtého závodu sezóny opakovaně ujišťují, že bezpečnost při letošním ročníku bude zajištěna. Zvěsti o hrozícím zrušení závodu kvůli protivládním protestům označili za poplašné zprávy a nedorozumění.

Obavy o bezpečnost na sobě nedávají znát ani někteří jezdci, kteří museli po příletu do Šanghaje odpovídat na takové dotazy médií. "Já tam pojedu úplně v pohodě. Jsem si jistý, že tam udělají všechno pro to, abychom neměli žádné problémy," uvedl například Michael Schumacher. "Já naprosto důvěřuji FIA," konstatoval Jenson Button.

Reklama

Související témata: