Hlavní obsah

Šampión Vettel o voze Red Bull: Až to puzzle poskládáme, budeme vítězit

Milton Keynes

Německý pilot formule 1 Sebastian Vettel znovu připustil, že jeho tým Red Bull stále úplně nerozumí problémům, kterými trpí letošní monopost. Věří ale, že jakmile se je podaří vyřešit, bude stáj znovu bojovat o nejvyšší příčky.

Foto: Tim Chong, Reuters

Sebastian Vettel zatím moc důvodů k úsměvům nemá.

Článek

V posledních letech stavěl Red Bull své monoposty na principu foukaných difuzorů, které využívaly horké výfukové plyny ke zvyšování přítlaku v zadní části. Jenže poté, co FIA před novou sezónou pozměnila technická pravidla a foukané difuzory zakázala, musela rakouská stáj stejně jako všechny ostatní od tohoto konceptu ustoupit. Red Bull tak přišel o výhodu, ze které v minulých ročnících tolik těžil.

Už během zimních testů bylo zřejmé, že tým z Milton Keynes v této oblasti oproti konkurenci zaostává.  Na trati se RB8 kvůli špatnému vyvážení chová poněkud neklidně. "Není tu žádný elementární problém s vozem. Není to, jako byste se podívali na záď nebo na přední křídlo a řekli, že tam je problém. Je tu ale pár věcí, které dohromady nefungují tak dobře. Vůz je velmi nervózní a hodně sebou hází," cituje úřadujícího šampióna Autosport.

"Problém, který v této fázi máme, je to, že vyvážení vozu se nezdá být tak dobré jako vloni. Je to o tom, jak přimět auto, aby pracovalo jako celek. To je to, kde se snažíme zlepšit. Problémy s vozem jsou velmi odlišné a větší než v loňském roce, kdy jsme rozuměli vozu velmi dobře a mohli jsme na tom stavět."

Sebastianu Vettelovi patří po dvou odjetých závodech letošní sezóny až šestá příčka a na vedoucího Fernanda Alonsa ztrácí sedmnáct bodů, zatímco Red Bull v Poháru konstruktérů zaostává na druhé pozici za McLarenem o třináct bodů. Německý pilot je nicméně přesvědčen, že až se podaří tyto potíže vyřešit, může znovu pomýšlet na vítězství.

"Pevně věřím, že máme velmi konkurenceschopné auto. Co nás zraňuje, je, že nedokážeme využít celý potenciál auta. Jakmile tohle puzzle poskládáme dohromady, budeme v daleko lepší pozici," dodal.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články