Hlavní obsah

Rosberg je důstojným nástupcem Fangia. Naopak Ferrari je zlomené, píší v Itálii

Praha

První triumf v kariéře Nica Rosberga, první výhra pro Mercedes po 57 letech. A také krach stáje Ferrari. V tomto duchu se nesou ohlasy tisku na nedělní Velkou cenu Číny formule 1. „Rosberg a Mercedes jsou šťastní, Ferrari bez naděje,“ běduje třeba italská La Repubblica. Po nudné loňské sezóně, které dominoval Sebastian Vettel, se nový ročník nese v mnohem napínavějším duchu.

Foto: Aly Song, Reuters

Jsem jednička! Jasné gesto Nico Rosberga v cíli Grand Prix Číny.

Článek

Bitva v Šanghaji měla jasné vítěze i poražené. „Rosbergův triumf. Jeho čas přišel. Mercedes dominoval poprvé po 57 letech. Ferrari rozbité na kousky. Vettelova strategie dvou zastávek nebyla brilantním nápadem," glosuje La Gazzetta dello Sport. „Rosberg dominoval. Zlomené Ferrari," shoduje se s ním Corriere dello Sport.

„Rosberg se v Číně konečně probral. Je důstojným nástupcem svého vzoru Juana Manuela Fangia. Vyplatilo se čekat!" poukazuje Le Figaro.

„Člověk by si možná myslel, že formule 1 má plné zuby Němců, kteří do vzduchu zvedají svůj vítězný prst. Ale ne tohoto Němce..." rýpe si The Daily Telegraph s tradičním suchým britským humorem do Sebastiana Vettela.

Král jedniček ovládl pneumatikový poker

Nový hrdina ovládl magii jedniček. „Číselná symbolika sem, číselná symbolika tam, ale je zábavné, že Rosberg poprvé startoval z pole position ve svém 111. závodě a poprvé nakonec i vyhrál. A dokonce poprvé v sezóně bodoval," všímá si rakouský Der Standard.

Vítěz ze Šanghaje měl i v rodině velký vzor. „Otec Keke Rosberg je Fin a mistr světa F1 z roku 1982. Syn Nico je Němec a v neděli v Číně jako první německý jezdec historie vyhrál pro Mercedes velkou cenu," připomíná portugalské Diario Económico.

Nedělní závod byl velmi náročný mimořádným opotřebováním pneumatik. „Pneumatikový poker: v Číně rozhodovala o všem guma. Strategie dvou zastávek sedla jen vítěznému Rosbergovi," píše švýcarský Blick.

Reklama