Hlavní obsah

Räikkönen se pomstí Vettelovi za oslí uši, blbosti v F1 ho nezajímají

Praha

Také díky němu je letošní sezóna mistrovství světa formule 1 mnohem pestřejší. Dva roky prázdnin v rallye mu stačily, Kimi Räikkönen je zpátky. A se vším všudy - v posledním závodě v Bahrajnu finský „Iceman“ zle prohnal obhájce titulu Vettela a nakonec dojel druhý. Mistr světa z roku 2007 si ověřil, že se svým lotusem může mířit hodně vysoko.

Foto: F1sports.cz

Sebastian Vettel dělá na stupních vítězů "oslí uši" Kimi Räikkönenovi.

Článek

Německý šampión si oddechl, že dotěrného Fina udržel za svými zády. Na stupních vítězů pak rozverný Sebastian Vettel, který v Bahrajnu až na čtvrtý pokus vyhrál svůj první letošní závod, udělal za hlavou Kimiho Räikkönena dvěma vztyčenými prsty oslí uši. Aby toho chlapec časem nelitoval...

„Viděl jsem fotky, moc zábavné. Doufám, že odplata přijde brzy! Nejvyšší stupínek na pódiu by byl pro začátek dobrý," zareagoval Fin se stoickým klidem v rozhovoru s fanoušky na webové stránce stáje Lotus.

Alespoň že v badmintonu má nad Vettelem výrazně navrch. „V něm ho porazím vždycky. Zatím vedu asi tak 100:0," kasá se Räikkönen.

Soukromí je nad Twitter a Facebook

Pro svou chladnokrevnost za volantem si vysloužil přezdívku Iceman. I v kritických chvílích zůstává klidný. „Koncentruji se jen na závodění a nenechám se rozrušit jinými věcmi. Soutěžím dvě třetiny mého života a už jsem si na toto prostředí zvykl," krčí rameny.

Nikdy toho moc nenamluví, rozhovor byl pro fanoušky mimořádnou příležitostí. Zeptat se třeba, proč slavný pilot nemá účet na Twitteru. „Nemám prostě Twitter vůbec rád - a ani Facebook. Upřednostňuji soukromí," ujistil Kimi.

Formule není mým životem

Ve stejném duchu promluvil také pro německý Bild am Sonntag. „Během dvouleté absence ve formuli 1 mi nescházelo nic jiného než závodění. Jen kvůli němu jsem se vrátil. Bez těch ostatních blbostí bych se obešel. Kdybyste z formule 1 odebrali auta, nebyl bych tu. Všechny ty věci kolem, sláva a tak, mě nezajímají," říká důrazně.

V tom se Räikkönen nemění, je nad věcí. Do rozhovorů ani marketinkových akcí se nehrne. Bere je jako nutné zlo, vlastní soukromí je mu nade vše.

„Formule 1 nehraje v mém osobním životě žádnou roli. Mám skutečný život. Pro mnoho lidí je formule 1 asi jejich životem, pro mě ne," dobírá si nepřímo své konkurenty.

Reklama

Související témata: