Hlavní obsah

VIDEO: Oslavy vystřídala panika. V garážích Williamsu po explozi vypukl požár

Barcelona

Průběh Grand Prix Španělska přinesl mnoho neočekávaných zvratů. Ve stejném duchu pak pokrčovaly i pozávodní oslavy u Williamsu, jež znenadání přerušil požár. Nikdo nebyl závažněji poraněn.

Požár v garáži týmu Williams

 
Článek

Pouhých devadesát minut po skončení Velké ceny Španělska, ve které si Pastor Maldonado dojel pro své premiérové vítězství, se z garáží Williamsu začala valit oblaka dýmu. Nepříjemná událost si naštěstí nevyžádala žádnou oběť na životech.

Celkem bylo ošetřeno jednatřicet přítomných, u většiny z nich se jednalo o nadýchání se zplodinami hoření nebo o drobnější popáleniny. Sedm z nich bylo poté transportováno do místních nemocnic. Lékařské ošetření se netýkalo jen zaměstnaců Williamsu, ale i pracovníků Caterhamu a Force Indie.

Do záchranářských prací se zapojil i sám vítěz dnešního závodu Pastor Maldonado, který před plameny zachránil svého dvanáctiletého bratrance Manuela. Jezdec ho na zádech odnesl do bezpečí.

"Tým Williams by chtěl poděkovat všem ostatním týmům a FIA za jejich podporu během incidentu," píše se v oficiálním prohlášení stáje, která už teď spolupracuje s policií a hasiči na prošetření celé události. Původně se hovořilo o explozi KERSu, nyní se v oficiální zprávě Williamsu objevilo, že příčinou požáru byl výbuch v oblasti pro uchovávání paliva.

Reklama