Hlavní obsah

Ohořelý monopost Bruna Senny není poškozený, pojede i v Monaku

Londýn

Monopost Bruna Senny požár v boxech po Velké ceně Španělska příliš nepoškodil, stáj formule 1 Williams tak vůz použije i pro víkendovou Velkou cenu Monaka. Hořet začalo v garážích v momentě, kdy se tým fotil a slavil senzační vítězství Venezuelana Pastora Maldonada. Kvůli ohni skončilo v péči lékařů 31 lidí, většina se nadýchala kouře.

Foto: Josep Loaso, Reuters

Ohořelý monopost Bruna Senny

Článek

Podle vyjádření zástupců týmu byly poškozeny převážně lak a výfuk, šasí zůstalo relativně v pořádku. "Oheň auto nepoškodil moc, protože byl brzy uhašen. Navíc nám pomohli naši dodavatelé a auto dáme do pořádku," ujistil šéfinženýr stáje Mark Gillan.

Nedlouho po incidentu mohlo vedení stáje Williams počítat i se solidaritou ostatních týmů, které jí nabídly zapůjčení vybavení. "Chtěli bychom poděkovat všem, kdo nám nabídli pomocnou ruku, včetně ostatních týmů. To dělá z formule 1 jednu velkou rodinu," prohlásil Gillan.

Příčiny požáru zatím nejsou známy, na vině bylo nejspíš vypouštěné palivo z monopostu Brazilce Senny, který závod po kolizi s Němcem Michaelem Schumacherem nedokončil. Auto, s nímž Maldonado vybojoval první vítězství pro Williams po více než osmi letech, v tu dobu v garáži nebylo.

Reklama

Související témata: