Hlavní obsah

Strojvůdce Webber skáče radostí, poražený Hamilton zlostí

Praha

Šestý vítěz v šestém závodě, to je pastva pro tisk. Letošní mistrovství světa formule 1 začalo zápisem do historie a Velká cena Monaka jen podtrhla vývoj „nejšílenějšího šampionátu“. V Monte Carlu se tradičně téměř nepředjíždělo, a tak byl vítěz Mark Webber označen za strojvůdce. Pozoruhodný je také výkon Fernanda Alonsa, který se s „nepovedeným“ ferrari ujal vedení v celkové klasifikaci.

Foto: ČTK/AP

Strojvůdce Mark Webber ze stáje Red Bull táhne vláček v čele Velé ceny Monaka...

Článek
Fotogalerie

„Šest závodů a šest různých vítězů - něco takového jsme tu ještě v historii mistrovství světa formule 1 neměli," připomíná španělský El País. „Fernando Alonso je z hlediska jezdeckého hladu po úspěchu nejlepší na světě. Španěl překonal s Ferrari slabiny, které monopost ukazoval na začátku mistrovství, a usadil se na prvním místě v celkovém pořadí," libuje si El Mundo. „Fernando odevzdal všechno: Alonso je v celkovém pořadí na prvním místě - a to s autem, které je v konstruktérském hodnocení jen třetí," poukazuje As.

Závod v Monaku označují světová média za letos nejnudnější. „Jen nepozornost Grosjeana na startu a hrozba deště, která se nenaplnila, trochu narušily vláček z automobilů, do kterého se seřadilo startovní pole. V ulicích knížectví působil Webber jako strojvůdce, který v závodě vedl prakticky od začátku do konce," glosuje portugalský list O jogo.

Britská média si pochopitelně všímají Lewise Hamiltona, který dojel s mclarenem až pátý. „Webber skáče radostí, Hamilton zlostí. Lewis prohrál největší závod roku. Následně zaútočil na svůj věrný tým McLaren, na soupeře Ferrari a Red Bull, na software svého auta, na zastávky v boxech a dokonce i na několik tabulek," napsal ironicky Daily Mirror.

„Dejte Lewisovi šanci - McLaren nechává Hamiltona v boji o mistrovský titul ve štychu," žádá Daily Mail. „Webber udělal vítězný skok, Lewis a Button potopeni," srovnává The Sun.

Reklama

Související témata: