Hlavní obsah

Internetoví Anonymous chtějí znovu útočit na F1

Technická infrastruktura formule 1 bude během závodního víkendu v Kanadě zřejmě čelit dalším útokům, a to nejen za Bahrajn, ale i za Kanadu.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Anonymous chtějí znovu zaútočit na formuli 1

Článek

Anonymous útočili na servery formule 1 už během Grand Prix Bahrajnu, protože odmítali konání závodu v zemi, která podle mezinárodních organizací porušuje lidská práva. A zřejmě dosáhli částečných úspěchů, protože oficiální stránky soutěže byly po určitou dobu nedostupné.

Teď se v souvislosti s formulí 1 Anonymous znovu ozvali s tím, že budou opět útočit na technické zázemí tohoto sportu. Důvodem je nejen odplata za Bahrajn, ale tentokrát i protest proti dění v kanadské provincii Québec, ve které se Grand Prix uskuteční.

Protesty v Québecu rozpoutal záměr vlády zvýšit o 80 procent školné na vysokých školách. Dlouhotrvající demonstrace se teď vláda snaží dostat pod kontrolu novým zákonem, který značně omezuje shromažďovací právo, což se nelíbí nejen studentům, ale většině obyvatel, takže protesty sílí.

Anonymous vyzvali k bojkotu Grand Prix Kanady a říkají, že se jsou schopni prolomit ochranné systémy formule 1 a získat například údaje o lidech, kteří si zakoupí lístky na závod, včetně informací o kreditních kartách. Prý se jim to podařilo už v Bahrajnu. Cílem veškerého snažení má být donutit Québeckou vládu, aby "zastavila represe".

Reklama

Související témata:
Anonymous