Hlavní obsah

Red Bull musí odstranit otvory z podlahy svých monopostů

Paříž

Stáj formule 1 Red Bull musí do nadcházející Velké ceny Kanady upravit podlahy svých monopostů, které vzbudily nevoli jejích soupeřů. Zástupci Ferrari a McLarenu zvažovali po předchozím závodu v Monaku protest, ale nakonec žádný nepodali. Výsledky zůstávají v platnosti, Mezinárodní automobilová federace (FIA) však nařídila rakouskému týmu přizpůsobit podlahu vozů technickým předpisům.

Foto: ČTK/AP

Mark Webber ze stáje Red Bull v čele Velé ceny Monaka

Článek

Monoposty Red Bullu jely s kontroverzními dírami v podlaze, které mají zlepšovat přítlak v zadní části vozu, už v dubnu v Bahrajnu a poté ve Španělsku.

"V souvislosti s diskusemi v Monaku je jasné, že došlo k nedorozuměním. Proto jsme došli k závěru, že musíme udělat v situaci jasno," uvedla v sobotu FIA. "Vznikly dohady, že není jasně dané, že otvory v podlaze nejsou povoleny. Nesouhlasíme s tímto názorem a považujeme za samozřejmé, že tam být nesmějí," stojí v prohlášení.

V Bahrajnu s kontroverzní úpravou vozu vyhrál úřadující dvojnásobný mistr světa Němec Sebastian Vettel a naposledy v Monaku zvítězil jeho týmový kolega Australan Mark Webber.

Reklama