Hlavní obsah

Alonso i Vettel klidně můžou být týmoví kolegové, připouští Ferrari

Praha

Žádný problém, hvězdy formule jedna Fernando Alonso a Sebastian Vettel klidně mohou existovat vedle sebe jako týmoví kolegové ve Ferrari. Alespoň si to myslí šéf italské stáje Stefano Domenicali. Jeho názor zazněl poté, co se začaly šířit nepotvrzené zprávy, že Vettel, mistr světa z let 2010 a 2011, má s Ferrari předběžný kontrakt od sezóny 2014.

Foto: F1sports.cz

Přestoupí Sebastian Vettel do Ferrari?

Článek

„Myslím, že jsou oba dost inteligentní kluci. Mohou spolu koexistovat," myslí si Domenicali. I šéf F1 Bernie Ecclestone má za to, že by v tom „neměl být problém". „Všichni piloti chtějí jezdit za Ferrari alespoň jednou v kariéře, nebo snad ne?," ptal se Ecclestone.

Názory obou mužů cituje oficiální stránka Ferrari, což jenom podporuje dosud neoficiální zprávy, že Vettela stáj angažuje.

I poradce Red Bullu Helmut Marko, pravá ruka Dietricha Mateschitze, připustil, že kontrakt dvojnásobného šampióna obsahuje výstupní klauzuli. Nicméně sám Vettel se nechal slyšet, že si neumí představit závodit za jiný tým než Red Bull.

Vettel, Alonso a Lewis Hamilton jsou momentálně považováni za nejlepší piloty na světě. A jak známo, hvězdy se většinou snaží vyhnout působení ve stejném týmu. „Alonso i Vettel jsou závodníci, kteří pořád hledají nové výzvy. A být spolu v jednom týmu, by bylo opravdu velkou výzvou," nabádá Ecclestone.

Britská BBC na svém webu cituje nejmenovaný zdroj z blízkosti stáje Ferrari, který potvrdil, že Alonso vetoval myšlenku přivést do týmu Hamiltona, k angažování Vettela dal naopak souhlas.

Reklama

Související témata: