Hlavní obsah

Náhrada za Massu u Ferarri? Spolurozhodovat o tom budu i já, přiznal Alonso

O budoucnosti Felipeho Massi ve Ferarri se spekuluju už dlouho, nyní však jeho odchod nabírá reálnějších kontur. Brazilský pilot během sedmi letošních závodů posbíral jen jedenáct bodů a v průběžném pořadí mu patří až čtrnáctá příčka. A o Massově osudu bude spolurozhodovat i jeho stájový kolega Fernando Alonso...

Foto: Max Rossi, Reuters

Fernando Alonso.

Článek

"U Ferrari je to pořád stejné, ať už v budoucnu přijde jakýkoliv týmový kolega, bude vítán, stane se součástí týmu a Ferrari. Nebude to problém a budeme se snažit s ním pracovat jako teď s Felipem." komentoval Alonso možné změny v jezdeckém složení Scuderie.

Kdo by mohl Brazilce nahradit, je předmětem nekonečných spekulací, poslední dobou se nejčastěji hovoří v této souvislosti o Marku Webberovi z Red Bullu. S pozdější kariérou v červeném pak bývají spojováni především Pérez a Vettel.

Alonso byl na tiskové konferenci dotázán, zda má slovo při rozhodování o svém týmovém kolegovi. "V minulosti nikdy, teď u Ferrari ano," přiznal. "V Itálii jsem každý týden. Občas se vidím s prezidentem (Montezemolem), vídám se se Stafanem a hovoříme o vývoji vozu."

Šéf by si v červeném dovedl představit i Hamiltona

"Hovoříme o budoucnosti F1, o Corse Clienti, majitelích starých formulí 1, kteří po nás chtějí, abychom na některých okruzích učili zkušené jezdce, a také o budoucích týmových kolezích atd."

Ať už úmyslně či nikoli tím Ferrari rozjíždí nové vlny spekulací, protože ve středu publikovalo rozhovor, ve kterém šéf týmu Domenicali uvedl k Vettelovi v červené kombinéze: "V životě byste nikdy neměli říkat nikdy." Poté dodal, že by spolu Alonso a Vettel dokázali žít v Maranellu. Sám Alonso pak ve Valencii řekl, že by vedle sebe neodmítl ani Hamiltona. "Nebyl by to problém," prohlásil.

Reklama

Související témata: