Hlavní obsah

Valencie potvrdila Massovo trápení, šéf Ferrari se ho ale zastal

Valencie

Brazilský jezdec Felipe Massa, o jehož možném konci ve stáji Ferrari se stále častěji spekuluje, neprolomil své trápení ani ve Valencii, spíš naopak. Jeho týmový kolega Španěl Fernando Alonso mu při svém triumfu nadělil celé kolo a na prvním místě v šampionátu formule 1 má o rovných 100 bodů více než Massa.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Brazilec Felippe Massa z týmu Ferrari neprožívá zrovna skvostnou sezónu

Článek

"Co chcete, abych řekl? Nevyšlo mi vůbec nic," řekl novinářům Brazilec, který ve Valencii vyhrál před čtyřmi lety. Dnes ve Velké ceně Evropy zaznamenal nejhorší výsledek v sezóně s výjimkou zahajovacího závodu v Melbourne, který nedokončil.

Massa doplatil na kolizi s Japoncem Kamujem Kobajašim, jenž byl po závodě za incident potrestán ztrátou pěti míst na startu příští Grand Prix Británie. Pro jednatřicetiletého Brazilce to však byla slabá útěcha. "Jsem strašně zklamaný, protože jsem byl dost rychlý a dokázal se udržet v té skupině, v níž byl Fernando. Pak přišla kolize s Kobajašim a bylo po šanci na body," litoval Massa, jehož maximem letos je šesté místo z Monaka.

Šéf Ferrari Stefano Domenicali, jenž se nechal nedávno slyšet, že ideálním parťákem pro Alonsa bude v budoucnu byl úřadující dvojnásobný šampión Němec Sebastian Vettel, se Massy zastal. "Felipeho stíhá jedna smůla za druhou, je to pro něj škoda. Začal dobře a mohl zajet dobrý výsledek," uvedl Domenicali s tím, že Brazilec doplatil na cizí chyby.

Reklama

Související témata: