Hlavní obsah

Bestie Alonso je jako hrom, Schumacher ukončil souchotiny

Praha

Španělé oslavují svého Fernanda Alonsa, Britové litují Lewise Hamiltona a všichni dohromady poukazují na návrat Michaela Schumachera, jemuž se poprvé od návratu do formule 1 podařilo vystoupit na pódium. Takové jsou ohlasy světového tisku na Velkou cenu Evropy ve Valencii. „Alonso je králem chaosu,“ hlásá třeba francouzský list Le Figaro.

Foto: ČTK/AP

Fernando Alonso v cíli Velké ceny Evropy formule 1 ve Valencii

Článek
Fotogalerie

Alonsův výkon byl fantastický, na tom se shodnou asi všichni.

„Fernando vyhrál závod ve Valencii z jedenáctého místa na startu - a to díky královské stíhací jízdě. Pro Alonsa to byly perfektní závody. Vypilované, nečekané a pohádkové vítězství. Jedinečné," jásá španělská Marca. „Zázrak. Bylo to hodnotné, strhující a emotivně vítězství, které podpořilo jeho útok na mistrovský titul," přidává se As.

„Výjimečný Alonso vyhrál nejšílenější závod ročníku. Prestižní vítězství je po bezchybných a velkolepých závodech skutečným požitkem," píše labužnicky španělský Sport. „Alonso odjel ve Valencii nejvzrušivější závody svého života. Houževnatý jako vždy, ale i ctižádostivý. Je jako hrom. Je to bestie," bájí El Mundo.

Hamilton vyletěl mimo trať a zuřil

Zatímco favorité Sebastian Vettel a Lewis Hamilton ve Valencii do cíle nedojeli, Michael Schumacher skončil nakonec třetí.

„Když Hamilton vypadl z Velké ceny Evropy, mrknutím oka zmizelo dvanáct mistrovských bodů," lituje britský Independent. „Hamiltonův vztek přišel poté, co ve Španělsku vyletěl mimo trať," dodává Daily Telegraph. „Schumacher ukončil souchotiny. Stál na pódiu již celkově 154-krát, ale tentokrát to přišlo tak nečekaně, že prostě zapomněl, co má dělat," vtipkuje list The Times.

Hrdinský čin v infernu

Lídr ze stáje Ferrari však přece jen zastínil všechny. „Alonsovo mistrovské dílo - z jedenáctého místa na první. Vrátil se do čela celkové klasifikace a dojemně řekl, že vítězství věnuje svému v problémech se zmítajícímu Španělsku," poukázala italská La Stampa. „Hrdinský čin. Zářící Alonso předjížděl, triumfoval a v pořadí nechal za sebou Hamiltona i Vettela. A to vše v infernu se 47-stupňovým asfaltem," vyzdvihuje Corriere della Sera. „Nejlepší. Obrovský Alonso, mistr předjíždění. Stíhací jízda, která chutná mistrně," napsala La Repubblica.

Reklama

Související témata: