Hlavní obsah

VIDEO: Maldonado je velmi hloupý pilot, rozlítil se na svého soka Pérez

Silverstone

Oč mírnější byly následky jejich kolize, o to ostřejší válka slov následovala. Sergio Pérez ze Sauberu a Pastor Maldonado na williamsu se dostali do kontroverzního střetu ve 12. kole nedělní Velké ceny Velké Británie formule 1 v Silverstonu. Když oba vyjížděli z boxů, Pérez zaútočil, ale Maldonado ho vytlačil z trati a přitom poškodil vůz sobě i Mexičanovi, který pak požádal o Maldonadovo potrestání.

Karambol Péreze s Maldonadem Video: You Tube

 
Článek

Venezuelský pilot se pomalu stává postrachem soupeřů. Mexičan na něj byl rozezlený do běla a moc ho neuklidnilo, že vedení závodu udělilo Maldonadovi pokutu 10 tisíc eur (asi 257 tisíc korun).

„Pastor je jezdcem, který nerespektuje ostatní. A to je fakt. V posledních třech či čtyřech závodech ostatním jezdcům vždy něco udělal," poukázal Sergio Pérez pro BBC. „Není to poprvé, co mi zničil víkend. Totéž udělal Hamiltonovi ve Valencii a dostal jen trest průjezdem boxovou uličkou, což podle mě není dostatečné. Už s ním traťoví komisaři musejí něco udělat, protože jinak se tento chlapík nikdy nepoučí. Je to velmi nebezpečný jezdec a někomu může ublížit," lamentoval dál.

Venezuelan se ovšem tvářil, jakoby nic. „Nic tak výjimečného se nestalo. Normální závodní kolize. Vyjížděl jsem z boxů se studenými gumami a snažil se bránit pozici. Pérez mě chtěl zavřít a byli jsme velmi blízko u sebe. V tom momentu jsem ztratil kontrolu nad zadní částí auta a bohužel došlo ke kontaktu. Oba jsme na to doplatili," bránil se Pastor Maldonado.

Vyprávějte to ale Pérezovi... „Každý se ho obává. Je to jezdec, který neví, že riskujeme své životy a nemá žádný respekt," stěžoval si na Maldonada i v rozhovoru pro Sky Sports.

„My ostatní nemůžeme dělat nic. Je to velmi hloupý pilot. Svými blbostmi mi už zničil i závod v Monaku," zdůraznil jezdec stáje Sauber.

Reklama