Hlavní obsah

VIDEO: Nešika Kobajaši zranil tři vlastní mechaniky, ti naštěstí vyvázli bez zlomenin

Silverstone

Stáj Sauber bude chtít na Velkou cenu Velké Británie formule 1 v Silverstonu co nejdříve zapomenout. Jako by nestačilo, že se Sergio Pérez dostal ho kolize s Pastorem Maldonadem, za což si Venezuelan na williamsu vysloužil pokutu 10 tisíc eur (asi 257 tisíc korun). Kamui Kobajaši si vydělal ještě víc. Pilot Sauberu srazil tři vlastní mechaniky a vysolí za to pokutu 25 tisíc eur (asi 643 tisíc korun).

Kobajaši naboural do vlastních mechanikůVideo: You Tube

 
Článek

Nešika víkendu. A korunovaný. Druhá zastávka v boxech se v podání Kamui Kobajašiho změnila v horor, při němž mechanici padali jako kuželky. Tři z nich srazil, ale vyvázli bez vážnějších následků.

Japonec nezvládl brzdění a zkrátka naboural do vlastních mechaniků. Dva z nich museli na vyšetření do lékařského centra. „Jeden má poraněný palec a dva odřeniny na nohou," oznámila stáj Sauber v prohlášení.

„Moje chyba, celému týmu se za něj omlouvám," kál se Kobajaši. „Dosud jsem tu brzdil jen za mokra a teď jsem to na suchu přehnal a moc šlápl na brzdu. Snažil jsem se zabojovat o body, ale tak pozdě jsem určitě brzdit neměl. Přední kola se mi zablokovala a ztratil jsem kontrolu nad autem. Prostě jsem to propálil. Je mi to moc líto a věřím, že tři zranění mechanici budou v pořádku," líčil karambol.

„Bylo to opravdu hrůzostrašné," popsala Moniša Kaltenboronová ze stáje Sauber. „Jsem velmi ráda, že dva mechanici, kteří museli do lékařského střediska, se už mezi nás vrátili. Jeden má poraněné prsty, druhý oděrky na levé noze. Naštěstí to nebylo tak zlé, jak to na první pohled vypadalo. Nedošlo k žádným zlomeninám," oddechla si.

Reklama

Související témata: