Hlavní obsah

Trápící se Massa vyhledal kvůli výsledkům v F1 psychologa

Valencie

Brazilský pilot formule 1 Felipe Massa přiznal, že kvůli špatným výsledkům vyhledal psychologa. Odborné rady by měly vítězi jedenácti Velkých cen pomoci k návratu na stupně vítězů, kde se neumístil už bezmála dva roky.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Brazilec Felippe Massa z týmu Ferrari neprožívá zrovna skvostnou sezónu.

Článek

O Massově konci v ambiciózní stáji Ferrari se spekuluje už od začátku sezóny. Šéfům italského týmu došla trpělivost, kterou měli po těžkém zranění Brazilce z kvalifikace na Velkou cenu Maďarska v roce 2009. Tehdy pilota zasáhla do hlavy pružina z vozu krajana Rubense Barrichella.

"Špatné výsledky mě psychicky poznamenaly," prozradil jednatřicetiletý portugalské edici časopisu ESPN Massa, kterému před třemi týdny nadělil týmový kolega Fernando Alonso ve VC Evropy ve Valencii celé kolo.

Naposledy v britském Silverstonu sice dojel Massa čtvrtý a dosáhl nejlepšího umístění v sezóně, přesto chce víc. Zároveň vylučuje, že horší výkonnost by byla způsobeno zraněním.

"Nejsem hloupý, napadá mě to, ale už mě unavuje o tom přemýšlet. Měl jsem asi 45 tisíc vyšetření a všichni doktoři říkali, že to moje výkony neovlivňuje," řekl Massa, který si zároveň postěžoval na nepřízeň domácích žurnalistů.

Reklama

Související témata: