Hlavní obsah

Alonso potřetí vyhrál a dostal vášnivý polibek od dračice Xenie

Hockenheim/Praha

Fernando Alonso oslaví příští neděli jedenatřicáté narozeniny, k nimž si dal už nyní hezký dárek - vyhrál GP Německa a upevnil si první místo v celkovém pořadí. „Vůbec bych se nebránil, kdybych si dal za týden na Hungaroringu podobný dárek,“ řekl na Hockenheimringu s úsměvem.

Foto: Alex Domanski , Reuters

Fernando Alonso se raduje z triumfu ve Velké ceně Německa vozů formule 1.

Článek

„Závod možná vypadal jednoduše. Kromě zastávky v boxech jsem stále vedl, ale byl hodně těžký. Především Vettel se mi hodně přibližoval, pak to zkoušel Button. My jsme ale zvolili výbornou strategii. I když jsem nebyl nejrychlejší, dokázal jsem si udržet vedoucí pozici. V závěru už jsem musel hlídat nejen soupeře za sebou, ale i pneumatiky. Ty však fungovaly výborně, neodcházely tolik, takže nám stačily jen dvě zastávky v boxech,“ říkal po závodě spokojený Alonso, který vyhrál svoji třicátou GP v kariéře a letos už třetí.

O titulu však zatím dvojnásobný mistr světa odmítá mluvit. „Máme za sebou teprve polovinu sezóny. Zbývá ještě deset závodů a to je hodně. V jejím úvodu to s námi nevypadalo nejlépe, ale svým způsobem nám pomohlo, že každý závod vyhrál někdo jiný. Ukázalo se, že jsme hodně rychlí, i když ne nejrychlejší, ale máme nejlepší strategii. Vůbec si netroufnu tvrdit, kolik toho potřebuji k titulu. Může to být skvělá sezóna, ale také taková, kdy si započteme jen několik vítězství do statistik a jinak odejdeme s prázdnou,“ konstatoval Alonso.

Šťastně rozvedený

Od začátku sezóny se Fernando Alonso objevuje na závodech i oficiálních akcích s novou přítelkyní, bývalou Miss Švýcarska a top modelkou ruského původu Xenií Čumičevovou. Nechyběla ani na Hockenheimringu a jak už se stalo tradicí, líbali se vášnivě kdykoliv a kdekoliv. „Pro tuhle sladkou odměnu závodím,“ usmíval se Alonso, když dostal vášnivý polibek za vítězství. Ruská dračice, jak je nazývána bulvárními médii, si prý jde tvrdě za svým a chlapa, kterého chce, vždycky uloví nehledě na to, jestli je ženatý nebo svobodný, chudý nebo bohatý. Ti první prý ale mají větší šanci...

Ve Španělsku ale vzbudil fanoušek Realu Madrid a vášnivý karbaník velké pohoršení. Po více než pětiletém, ale bezdětném manželství, se rozvedl s Raquel del Rosario Macías, zpěvačkou španělské popové skupiny El Sueňo de Morfeo. „To je má soukromá věc,“ odmítá komentovat svůj bývalý vztah. Prý za tím ale nebyla jen neodolatelná sexbomba Xenie, která údajně Fernanda odloudila od jeho manželky, ale i touha španělského pilota mít potomky. A v tom byl údajně v manželství s Raquel problém.

V každém případě si Alonso pochvaluje... „Xenie na mne má více času.“ Pro větší soukromí nyní Alonso střídá místa pobytu. Už nežije převážně ve švýcarském Luganu, ale vrátil se do rodného města Ovieda, kde je modlou a jsou mu tu ochotni odpustit, že půvabnou Španělku vyměnil za vyzývavou Rusku.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články