Hlavní obsah

Povzbuzený Button doufá, že v Maďarsku opět uspěje

Na Hungaroring nedá dopustit. Před šesti lety tam Jenson Button vyhrál svou první Velkou cenu, loni zase slavil triumfem na okruhu u Budapešti dvoustý závod v mistrovství světa vozů formule 1. O nadcházejícím víkendu chce dvaatřicetiletý pilot v Maďarsku znovu ubrat z náskoku soupeřů a posunout McLaren výš v Poháru konstruktérů.

Foto: Albert Gea, Reuters

Britský pilot Jenson Button ze stáje McLaren

Článek

Do Maďarska mířil Button plný sebevědomí po povedeném závodu na německém Hockenheimringu, kde dojel druhý za vítězným Fernandem Alonsem ze stáje Ferrari. „Výsledek z Německa nás vrátil do hry. A za takové situace nemůže být nic lepšího než závod hned další neděli. Do kokpitu se vrátíme pomalu dřív, než stačíme vybalit kufry," liboval si mistr světa z roku 2009.

Pro Buttona má Hungaroring mezi okruhy zvláštní místo. „Samozřejmě, že to je pro mě speciální místo. V roce 2006 jsem tady vyhrál svůj první závod ve formuli 1. Loni jsem tady v sobotu slavil v paddocku se starými přáteli dvoustou Velkou cenu a v neděli jsem vyhrál. To byl nezapomenutelný víkend," připomněl vítěz třinácti závodů MS.

Před jedenáctým závodem letošní sezóny Button doufá, že do sebe přesně zapadnou všechny díly skládačky a McLaren bude opět odjíždět v euforii. „Výkon z Hockenheimu byl velkým povzbuzením, úspěch ale ovlivňuje řada faktorů. Super je, že se tlačíme dopředu. A bylo by úžasné odvézt z Maďarska další triumf. Jako odměnu za tvrdou práci celého týmu," dodal Button.

Reklama

Související témata: