Hlavní obsah

Hamilton vyhrál oba tréninky na Velkou cenu Maďarska F1

Mogyoród
Aktualizováno

Britský pilot Lewis Hamilton z McLarenu zajel nejrychlejší časy v obou pátečních trénincích na nedělní Velkou cenu Maďarska formule 1. Potíže měli na Hungaroringu jezdci týmu Red Bull, kteří byli pomalejší po nucené změně nastavení motorů.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Britský pilot Lewis Hamilton hovoří s žurnalisty před Velkou cenou Maďarska

Článek

V deštěm ovlivněném druhém tréninku zajel Hamilton čas 1:21,995 a o více než osm desetin sekundy překonal svůj dopolední výkon. Druhý nejrychlejší byl Fin Kimi Räikkönen v lotusu, třetí Brazilec Bruno Senna s williamsem.

Stejně jako před týdnem při Velké ceně Německa havaroval zkušený Michael Schumacher. Sedminásobný mistr světa sice platí za jednoho z nejlepších pilotů za deště, ale odpoledne na mokru vyjel z trati a narazil do bariéry z pneumatik. "Michael je OK, auto ne," uvedl tým Mercedes po havárii třiačtyřicetileté hvězdy. Škody na monopostu by však neměly být tak velké jako před týdnem na Hockenheimringu.

Jezdci Red Bullu se dopoledne vůbec nevešli do elitní desítky. Mistr světa Sebastian Vettel si v druhém tréninku mírně napravil reputaci osmým místem, jeho kolega Mark Webber byl až čtrnáctý. Horší časy mohou souviset s tím, že Mezinárodní automobilová federace (FIA) nařídila Red Bullu v týdnu změnit nastavení takzvaných map motorů, které ještě tým mohl použít v Německu.

Kvalifikace na 11. Grand Prix sezony, kterou se šampionát přehoupne do druhé poloviny, začne v sobotu ve 14:00, závod o 24 hodin později.

Výsledky 1. tréninku na GP Maďarska na Hungaroringu:
1. Hamilton 1:22,821,
2. Button (oba Brit./McLaren) 1:22,922,
3. Alonso (Šp./Ferrari) 1:23,397,
4. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:23,628,
5. Grosjean (Fr./Lotus) 1:23,633,
6. Schumacher (Něm./Mercedes) 1:23,845.
14:00 druhý trénink.

Reklama

Související témata: