Hlavní obsah

Sunnyboy Hamilton zdramatizoval šampionát, Alonso však kontroluje stádo

Praha

Hamilton sice vyhrál, smát se ale může Alonso. V tomto duchu hodnotí evropská média víkendovou Velkou cenu Maďarska formule 1. Jedenáctý z dvaceti závodů uzavřel první část sezóny, která bude po letní přestávce pokračovat první zářijovou neděli v Belgii. „Hamiltonovo vítězství posílilo vedoucí pozici Fernanda Alonsa v celkovém hodnocení,“ vyzdvihuje španělský As.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Fernando Alonso se svým ferrari po polovině sezóny ujíždí všem...

Článek

Hamilton v Maďarsku zazářil, byl skvělý v kvalifikaci i v závodě. Přesto si komentáře všímají především Fernanda Alonsa.

„Čtyři proti jednomu: Webber, Vettel, Hamilton a Räikkönen nahánějí Alonsa, ale Fernando vstupuje do letní přestávky s náskokem 40 bodů," libuje si španělská Marca. „Velký úder: Alonso vede před Webberem už o 40 bodů," shoduje se s ní italský Tuttosport. „Hamilton byl nezastavitelný, ale Ferrari se směje," poukazuje La Repubblica.

Lídr šampionátu dojel pátý, ovšem Webber až osmý. „Alonso nevyhrál, ale přesto si zvelebil náskok. A pozor! Hamilton je zpět. Webber zaplatil za šílenou taktiku," píše italská La Gazzetta dello Sport. „Alonso kontroluje stádo. Španěl měl se svým Ferrari potíže, ale pátým místem opět navýšil náskok před Webberem," přizvukuje jí španělský El Mundo.

Britové by dali Lewisovi olympijské zlato

„Pokud by byl automobilový sport olympijskou disciplínou, Lewis by v Maďarsku získal zlato pro Velkou Británii," lituje britský The Independent. „Brit ukořistil zlato," veze se na olympijské vlně také Daily Mirror.

„Sunnyboy udělal šampionát o něco dramatičtějším," chválí Hamiltona rakouský Kurier. „Alonso velmi přesně věděl, proč na začátku sezóny zařadil Lewise Hamiltona mezi své hlavní soupeře v boji o titul. Silné stránky Brita zná z vlastní zkušenosti," upozorňuje španělský El País.

„Hamilton je nedotknutelný. Jezdců Lotusu Räikkönena a Grosjeana se Brit nemusel bát. Oba piloti černo-zlaté stáje se opět dostali na pódium, avšak vítězství ještě nemají," všímá si francouzský L'Équipe.

Pořadí MS (po 11 z 20 závodů):
1. Alonso (Šp./Ferrari) 164 b., 2. Webber (Austr./Red Bull) 124, 3. Vettel (Něm./Red Bull) 122, 4. Hamilton (Brit./McLaren) 117, 5. Räikkönen (Fin./Lotus) 116, 6. Rosberg (Něm./Mercedes) 77, 7. Button (Brit./McLaren) 76, 8. Grosjean (Fr./Lotus) 76, 9. Pérez (Mex./Sauber) 47, 10. Kobajaši (Jap./Sauber) 33.
Pohár konstruktérů: 1. Red Bull 246, 2. McLaren 193, 3. Lotus 192, 4. Ferrari 189, 5. Mercedes 106, 6. Sauber 80, 7. Williams 53, 8. Force India 46, 9. Toro Rosso 6.

Reklama

Související témata: