Hlavní obsah

Ferrari má sice body, ale i nadále mu schází rychlost, říká Button

Pilot McLarenu Jenson Button je přesvědčen, že Ferrari čeká velmi náročná druhá polovina letošní sezóny formule 1. A to navzdory tomu, že Fernando Alonso vede průběžné pořadí šampionátu. Button je totiž přesvědčen, že Ferrari nadále schází potřebná rychlost.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Jenson Button ze stáje McLaren u mechaniků při výměně pneumatik.

Článek

Alonso jako jediný dokázal vyhrát již tři velké ceny, Mark Webber z Red Bullu a Lewis Hamilton z McLarenu vyhráli dvakrát, po jednom triumfu mají Button, Nico Rosberg z Mercedesu, Sebastian Vettel z Red Bullu a Pastor Maldonado z Williamsu.

"S body, které má, odvedlo Ferrari skvělou práci," řekl Button televizi Sky Sport ve světle mizerného vstupu týmu z Maranella do sezóny. "Ale myslím si, že jim stále schází rychlost. Svou situaci budou zvládat dobře, je to skvělý tým a Fernando Alonso je skvělý jezdec. Je ale náročné vidět ostatní týmy pravidelně vítězit a to se myslím bude v dalších závodech dít i nadále."

Alonso vyhrál druhý, osmý a desátý závod sezóny, Ferrari je se 189 body na čtvrtém místě v Poháru konstruktérů za Red Bullem, McLarenem a Lotusem.

Reklama