Hlavní obsah

Mercedes nabízí Hamiltonovi balík. Za tři roky 1,8 miliardy korun

Londýn

Spekulace ohledně odchodu pilota F1 Lewise Hamiltona do stáje Mercedes neberou konce. Současný Hamiltonův zaměstnavatel McLaren sice odchod svého závodníka popřel, list Daily Mail ale přišel s tím, že Mercedes nabízí britské hvězdě velké peníze - za tři roky by si Hamilton přišel na 60 miliónů liber, tedy asi 1,8 miliardy korun.

Foto: Francois Lenoir , Reuters

Britský jezdec Lewis Hamilton krátce po srážce s francouzským pilotem Romainem Grosjeanem na okruhu ve Spa Francorchamps.

Článek

Sedmadvacetiletý pilot je v McLarenu smluvně vázán jen do konce letošní sezóny a jeho další budoucnost je nejasná. Mistr světa z roku 2008 je však v kurzu, o Hamiltona totiž stojí stáj Mercedes, v které by mohl nahradit některého z dvojice jezdců Michael Schumacher - Nico Rosberg.

A britského jezdce má přesvědčit rekordní nabídka - výdělkem 600 miliónů korun ročně by se zařadil do elitní kategorie. Nejlépe placeným sportovcům by však zůstal na míle vzdálený - největšími příjmy za minulý rok se chlubí dvojice boxerů - Floyd Mayweather si ročně přijde na 1,8 miliardy korun, Manny Pacquaio vydělá 1,3 miliardy.

Reklama

Související témata: